1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Eğitime destek veren Bereket Enerji ödüllendirildi

Eğitime destek veren Bereket Enerji ödüllendirildi

Enerji Günlüğü - Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, eğitim kurumlarına verdiği desteklerden dolayı Denizli İl Genel Meclisi toplantısında...

Eğitime destek veren Bereket Enerji ödüllendirildi

Enerji Günlüğü - Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, eğitim kurumlarına verdiği desteklerden dolayı Denizli İl Genel Meclisi toplantısında plaketle ödüllendirildi. Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Gürlesin, Denizli'de eğitime 3 milyon 750 bin liralık desteklerinden dolayı Saldanlı'ya teşekkür plaketi verdi. Hayırsever işadamının Aydem Fen Lisesi'ni yaptırdığını ve spor salonu da yaptıracağını belirterek, "Denizlimizin hayırseverleriyle gurur duyuyoruz. Enerji alanında başarılı çalışmalar yapan girişimci işadamımızla gurur duyuyoruz. Kendisine, eğitim öğretime yaptığı desteklerden ötürü plaketle teşekkür etmek istedik" dedi.

Ceyhan Saldanlı ise meclis üyelerine, enerji sektörü hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin enerji ihtiyacının büyük bir kısmını doğalgazdan elde ettiğini, ithal enerji kaynağının da cari açığı arttırdığını söyledi. Bereket Enerji olarak 1984 yılında elektrik üretimine başladıklarını ve çok büyük zorluklar çektiklerini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Saldanlı, "1995'te Denizli'de, Menderes Nehri'nin bir kolu olan Çürüksu üzerinde ilk hidroelektrik santrali kurduk. Yüzde 100 enflasyonun olduğu bir dönemde, Türkiye'deki bankalardan uygun kredi bulamadık. Almanya'daki bir bankadan 1 milyon mark kredi kullanarak yatırım yaptık. Daha sonra Dalaman'da ikinci yatırımımızı yaptık. Şu an 14 hidroelektrik santralimizle enerji üretmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler