1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. EH Enerji, Edirne’de depolamalı RES kuracak

EH Enerji, Edirne’de depolamalı RES kuracak

EH Enerji, 465 milyon TL yatırımla Edirne’de 50 MW kurulu gücünde Küçükevren Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

EH Enerji, Edirne’de depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Edirne’nin Enez ilçesi sınırları içinde 50 MW kurulu gücünde Küçükevren Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 50 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.

EH Enerji AŞ tarafından Edirne İli, Enez İlçesi, Yenice, Çavuş, Küçükevren ve Sultaniçe Köyleri sınırları içerisinde 50 MW kurulu gücünde Küçükevren Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 50 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 465 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında 2485 hektarlık alanda kurulacak olan santralde her biri 2 MW kurulu gücünde 25 adet rüzgar türbini kurulacak. Sahanın 1,06 hektarlık kısmında da 50 MWh gücünde elektrik depolama tesisi kurulacak. Elektrik depolamada Lityum İyon Bataryaları (Li-ion) kullanılacak.

Santralde toplam 200 milyon kWh/yıl elektrik üretilmesi ve üretilecek olan enerjinin yeni tesis edilecek Enez Havza TM’ye bağlanması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler