1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. EHAE’den Uluslararası Enerji Tahkimi Sempozyumu

EHAE’den Uluslararası Enerji Tahkimi Sempozyumu

Enerji Günlüğü - Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü'nün öncülük ettiği, dünyaca ünlü akademisyen, hakem ve hukukçuların konuşmacı olarak katılacağı...

EHAE’den Uluslararası Enerji Tahkimi Sempozyumu

Enerji Günlüğü - Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü'nün öncülük ettiği, dünyaca ünlü akademisyen, hakem ve hukukçuların konuşmacı olarak katılacağı “Uluslararası Enerji Tahkimi Sempozyumu” 30 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek. Tahkim hukukundaki gelişmelerin, ülkemizin taraf olduğu enerji tahkimine ilişkin uyuşmazlıkların ve enerji yatırımları açısından tahkimde özellik arz eden durumların değerlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen etkinlik, aynı zamanda Adalet Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından da destekleniyor.

Türkiye enerji sektörünün 2001 yılında yeniden yapılandırıldığını hatırlatan Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü Başkanı Av. Süleyman Boşça, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Arz güvenliğinin sağlanması ve özel sektör yatırımlarının desteklenmesi bağlamında yasal düzenlemeler hazırlanmış ve uygulanmaya konuldu. Yerli ve yenilenebilir kaynakların enerji üretiminde aktif hale getirilmesi, dağıtım ve üretim şirketlerinin özelleştirilmesi ve enerji yatırımlarının özel sektör eliyle yapılması önemli yatırım fırsatları sunuyor. Yatırımların korunması bağlamında tahkim önemli bir enstrüman. Bu anlamda enerji yatırımlarındaki uyuşmazlıkların süratli bir şekilde çözümlenmesi ihtiyacı tahkim yargılamasını öne çıkarıyor. Türkiye, İstanbul Tahkim Merkezi’nin kurulması konusunda hazırladığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk ettiği kanun tasarısı ile tahkim yargılamasına verdiği önemi ortaya koydu.”

Önceki ve Sonraki Haberler