1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EIA, ABD petrol üretim tahminini arttırdı 

EIA, ABD petrol üretim tahminini arttırdı 

EIA, ABD'nin 2021 yılı petrol üretimi beklentisini arttırarak günde 11,10 milyon varil olarak revize etti. 

EIA, ABD petrol üretim tahminini arttırdı 

Enerji Günlüğü - EIA, ABD'nin 2021 yılı petrol üretimi beklentisini arttırarak günde 11,10 milyon varil olarak revize etti. 

ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı Enerji Bilgi İdaresi (EIA) ABD'nin 2021 yılı petrol üretimine yönelik tahminini yukarı yönlü revize etti. Daha önce yayınladığı raporda ABD'nin üretiminin bu yıl 230 bin varil/gün azalacağını öngören EIA, bu tahmini üretimin 210 bin varil/güne çekerek ortalama üretimin 11,10 milyon varil/gün olacağını tahmin etti. 

YILIN İKİNCİ YARISINDA ORTALAMA PETROL FİYATI 72 DOLAR/VARİL

EIA ayrıca, önümüzdeki aylarda küresel petrol üretiminin, küresel tüketimden daha fazla artacağı tahmininde de bulundu. Üretim artışının büyük kısmının OPEC+ üyeleri kaynaklı olacağını belirten EIA, “Artan petrol üretimi, küresel petrol stoklarında geçen yılın büyük bölümünde yaşanan düşüşleri azaltacak ve fiyatları cari seviyelere yakın tutacak. 2021'in ikinci yarısında ortalama fiyatın 72 dolar/varil olmasını bekliyoruz" değerledirmesini yaptı. 

2022’DE PETROL FİYATLARI DÜŞECEK

EIA, 2022 yılında OPEC+ ile ABD'nin aralarında olduğu diğer üreticilerin petrol üretimlerinde büyümenin küresel petrol talebinde büyümeyi aşacağını ve petrol fiyatlarını aşağı çekeceğini de savundu. 2022 yılında ABD'de günlük ortalama üretimin 11,10 milyon varil/günden 11,85 milyon varil/güne yükseleceğini tahmin etti. 

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler