1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EIA: ABD’nin ham petrol üretimi günde yarım milyon varil düşecek

EIA: ABD’nin ham petrol üretimi günde yarım milyon varil düşecek

EIA, bu yıl ABD’nin petrol üretiminin geçen yıla göre 0,5 milyon varil/gün azalarak 11,7 milyon varil/gün olacağı tahmin ediyor. 

EIA: ABD’nin ham petrol üretimi günde yarım milyon varil düşecek

Enerji Günlüğü - EIA, bu yıl ABD’nin petrol üretiminin geçen yıla göre 0,5 milyon varil/gün azalarak 11,7 milyon varil/gün olacağı tahmin ediyor. 

ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı Enerji Bilgi İdaresi (EIA), yayınladığı "Kısa Vadeli Enerji Görünümü" aylık raporunda ABD'nin ham petrol üretimine yönelik tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Revize beklentilere göre, ABD'nin ham petrol üretiminin 2020'de 2019'a göre 0,5 milyon varil/gün azalarak 11,7 milyon varil/gün olacağı tahmin ediliyor. 

2021 yılında da ABD'nin ham petrol üretiminin 0,8 milyon varil/gün daha düşeceği öngörülüyor. Beklentiler gerçekleştiği takdirde ABD'nin ham petrol üretimi 2020'de 2016'dan bu yana ilk kez düşmüş olacak. 

ABD’NİN DOĞALGAZ ÜRETİMİ DE DÜŞECEK

EIA ayrıca ABD'nin doğalgaz üretimi beklentilerini de aşağı yönlü revize etti. Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek için alınan tedbirlerin ekonomik aktiviteyi azaltmasının ve enerji fiyatlarında düşüşün ABD'nin doğalgaz üretimini aşağı çekmesini bekleyen EIA, üretimin 2020 yılında 89,84 milyar küp feet ve 2021'de 84,89 milyar küp feet olarak gerçekleşeceğini öngördü. ABD'nin doğalgaz üretimi 2019'da 92,21 milyar küp feet ile tarihin en yüksek seviyesinde gerçekleşmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler