1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EIA, Brent petrolü için fiyat tahminini yükseltti

EIA, Brent petrolü için fiyat tahminini yükseltti

ABD, Brent petrolü için 2023 ortalama fiyat tahminini bir önceki aya göre yüzde 2,5 arttırdı. 

EIA, Brent petrolü için fiyat tahminini yükseltti

Enerji Günlüğü - EIA, Brent için 2023 yılı ortalama fiyat tahminini bir önceki aya göre 3 dolar yükselterek 85 dolar/varil olarak revize etti.

ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı Enerji Bilgi İdaresi (EIA), Brent petrolü için 2023 ortalama fiyat tahminini yukarı yönlü revize etti.  EIA, Brent için 2023 yılı ortalama fiyat tahminini Mart ayına göre 3 dolar, yüzde 2,5 yükselterek 85 dolar/varil olarak duyurdu.  

“EN BÜYÜK RİSK DAHA YAVAŞ EKONOMİK BÜYÜME”

EIA Genel Müdürü Joe DeCarolis yaptığı değerlendirmede, "Nisan ayı raporunda ortaya koyduğumuz tahmin için en büyük risk beklenenden daha yavaş ekonomik büyüme. Böyle bir büyüme akaryakıta talepte artışı sınırlar" dedi.  

DeCarolis ayrıca, ABD'de benzin fiyatının bu yaz 3,60-3,70 dolar/galon aralığında tepe yapacağını öngördüklerini de belirtti. 

PETROL ÜRETİMİNDE OPEC’İN PAYI AZALACAK

Enerji Bilgi İdaresi (EIA) Kısa Vadeli Enerji Görünümü raporunda küresel petrol üretiminde büyümede OPEC'in payının bu yıl ve gelecek yıl azalacağını da öngördü. EIA, ABD, Brezilya, Kanada ve Guana'nın üretimlerinde artışın OPEC'in açıkladığı gönüllü üretim kısıntısını aşacağını savundu.  

OPEC üyesi olmayan üreticilerin petrol üretimlerinin bu yıl 1,9 milyon varil/gün artacağını öngören EIA, 2024 yılında da 1 milyon varil/gün üretim artışı olacağını belirtti. EIA'nın raporuna göre, OPEC’in üretimi bu yıl 500 bin varil/gün azalacak ve gelecek yıl 1 milyon varil/gün artacak. 

Gelecek iki yılda OPEC dışı üreticilerin üretim artışlarının yarısının ABD'den geleceğini öngören EIA, ABD'nin üretiminin bu yıl yüzde 5,5 artarak 12,4 milyon varil/gün ve 2024'te yüzde 1,7 daha artarak 12,75 milyon varil/gün olmasını bekliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler