1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. EIA: Küresel kömür ticareti büyüyecek

EIA: Küresel kömür ticareti büyüyecek

EIA, Asya ve sanayide kömürün kullanımının desteği ile 2050'ye kadar kömür ticaretinin yılda ortalama %1,4 oranında büyüyeceğini tahmin ediyor.

EIA: Küresel kömür ticareti büyüyecek

Enerji Günlüğü - EIA, Asya ve sanayide kömürün kullanımının desteği ile 2050'ye kadar kömür ticaretinin yılda ortalama %1,4 oranında büyüyeceğini tahmin ediyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) Uluslararası Enerji Görünümü 2019 raporuna göre, sanayi sektöründe kömür kullanımının artması ve Asya'da elektrik üretim piyasasının büyümesinin desteği ile küresel kömür ticareti 2050'ye doğru büyümeye devam edecek. 

Küresel kömür üretiminin 2040'a kadar 8 milyar tonda sabit kalması beklenirken, Hindistan ve OECD üyesi olmayan diğer ülkeler tarafından tüketimin 9 milyarın üzerinde olacağı belirtildi. 2050 yılına gelindiğinde, küresel kömür ticaretinin yılda ortalama % 1,4 oranında artarak 2,2 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor.

Raporda "Çoğu bölgelerde, kömür üretimi ve tüketimi, Hindistan ve OECD dışı Asya'da beklenen uzun vadeli büyüme ile mevcut seviyelere yakın kalacağı tahmin edilmektedir" ifadelerine yer verildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler