1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EIA, petrol fiyat tahminini düşürdü

EIA, petrol fiyat tahminini düşürdü

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı Enerji Bilgi İdaresi (EIA), Brent petrolü için 2016 yılı ortalama fiyat tahminini 2 Dolar düşürdü.ABD...

EIA, petrol fiyat tahminini düşürdü

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı Enerji Bilgi İdaresi (EIA), Brent petrolü için 2016 yılı ortalama fiyat tahminini 2 Dolar düşürdü.

ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı Enerji Bilgi İdaresi (EIA) dün yayınladığı Kısa Vadeli Enerji Görünümü Raporunda Brent petrolü için 2016 yılı ortalama fiyat tahminini2 dolar düşürerek 56 dolar/varil olarak duyurdu.

IEA, petrol fiyatlarında oynaklığın Ekim ayında, Ağustos ve Eylül aylarına göre azaldığını ancak oynaklığın hala son yıllarla karşılaştırıldığında hala yüksek olduğunu belirtti. Brent petrolü için 2015 yılı ortalama fiyat tahminini ise 54 dolar/varil olarak korudu.

EIA, Batı Teksas petrolünde ortalama fiyatın ise 2015'te Brent petrolünün 4 dolar/varil, 2016'da 5 dolar/varil altında oluşmasını beklediğini de vurguladı.

ABD PETROL ÜRETİMİ DÜŞECEK

EIA raporunda, ABD'nin ham petrol üretiminin Ekim ayında Eylül ayına göre 40 bin varil/gün azaldığını tahmin ederken, petrol üretiminin 2016 3. çeyreğe kadar düşmeye devam etmesini beklediğini de vurguladı.

ABD'nin ham petrol üretiminin 2015'te ortalama 9,3 milyon varil/gün olacağını tahmin eden EIA, 2016 yılında ise ortalama üretimin 8,8 milyon varil/gün olmasını bekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler