1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ekdöksan, Konya’da güneş santrali kuracak

Ekdöksan, Konya’da güneş santrali kuracak

Ekdöksan, 169 milyon TL yatırımla Konya’da 10 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak. Santralde üretilen elektrik şirketin elektrik ihtiyacı için kullanılacak.

Ekdöksan, Konya’da güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Ekdöksan, elektrik ihtiyacını temiz kaynaklardan karşılamak amacıyla Konya’nın Selçuklu ilçesinde 10 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak.

Konya ili, Selçuklu ilçesi sınırları içindeki 126 bin m2’lik alanda Ekdöksan Döküm Metal Otomotiv Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 10 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında ağır ticari araçlar için fren kampanası, fren diski, volant, tam otomatik ve manuel fren cırcırı ve süspansiyon körükleri üreten şirket, proje için 169 milyon TL yatırım yapacak. 

Proje kapsamında kurulacak santralde üretilen elektrik şirketin öztüketiminde kullanılacak. Santralde 545 Wp gücünde 23.853 adet panel ve 300 kW gücünde 36 adet evirici kurulacak. Santralde üretilecek enerji, üç fazlı (400V çıkışlı) çıkış gerilimi ile 3700 kVA gücündeki 3 adet trafo ile aktarılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler