1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Ekincik HES’in ÇED raporu kabul edildi

Ekincik HES’in ÇED raporu kabul edildi

Enerji Günlüğü - Göksu Enerji'nin Sivas’ta yapmayı planladığı Ekincik Regülatörü ve HES Projesi ile ilgili ÇED raporu kabul edildi.Çevresel Etki...

Ekincik HES’in ÇED raporu kabul edildi

Enerji Günlüğü - Göksu Enerji'nin Sivas’ta yapmayı planladığı Ekincik Regülatörü ve HES Projesi ile ilgili ÇED raporu kabul edildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden yapılan açıklamada, Sivas ili İmranlı ilçesi Karabudak Çayı üzerinde Göksu Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Ekincik Regülatörü ve HES (8 MWm/ 7,52 MWe)” projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu kabul edildi.

Buna göre, proje İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından 03.10.2013 tarih ve 28784 sayılı ÇED Yönetmeliğinin Geçici 1. Maddesi kapsamında 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı ÇED Yönetmeliğinin 14. Maddesi gereğince incelendi ve değerlendirildi, söz konusu Rapor nihai kabul edildi ve inceleme değerlendirme süreci sona erdirildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) iş günü halkın görüşüne açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Sivas Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler