1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ekonominin karbonsuzlaştırılmasında bütüncül politikalar uygulanmalı

Ekonominin karbonsuzlaştırılmasında bütüncül politikalar uygulanmalı

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi, enerji dönüşümü için tüm sektör paydaşlarını kapsayan, kurumlar üstü bir ‘koordinasyon kurulu’ yapısının oluşturulmasını öneriyor.

Ekonominin karbonsuzlaştırılmasında bütüncül politikalar uygulanmalı

Enerji Günlüğü - Türkiye'de tüm ekonominin karbonsuzlaşmasının etkin ve daha az maliyetli gerçekleşebilmesi için uygulanabilecek politikaların bütüncül olarak değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi. 

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi, ‘Net Sıfır 2053: Enerji Sektörü İçin Politikalar’ raporunu yayınlandı. Raporda, Türkiye’nin net sıfır hedefi doğrultusunda enerji dönüşümünü gerçekleştirebilmesi için kısa, orta ve uzun vadede uygulanabilecek politikalar açıklanıyor. Raporda, enerji dönüşümünün başarılabilmesi için teknolojik atılımlar, politika ve düzenlemeler gibi pek çok farklı öğenin bütüncül olarak ele alınmasına ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. 

KURUMLAR ÜSTÜ BİR KOORDİNASYON KURULU OLUŞTURULMALI

Ayrıca enerji dönüşümü için tüm sektör paydaşlarını kapsayan, kurumlar üstü bir ‘koordinasyon kurulu’ yapısının oluşturulması öneriliyor.

SHURA'nın raporunda, enerji dönüşümünü gerçekleştirecek politikaların belirlenmesi ve uygulanması için karar verme gücüne sahip, iklim değişikliği konularına bütüncül bir yaklaşım getirerek kapsamlı bir koordinasyon sağlayacak, mevcut ve gelecek fonların doğru yönetimi ve dağıtımı için etkili uygulamalar, tüm sektör paydaşlarını kapsayıcı, kurumlar üstü bir "koordinasyon kurulu" yapısının oluşturulması da öneriler arasında yer aldı.

“KAPSAMLI POLİTİKALAR SON DERECE ÖNEMLİ”

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi Direktörü Alkım Bağ Güllü yaptığı değerlendirmede, “Enerji dönüşümü kapsamındaki hedeflerimize ulaşabilmek için bir yandan enerji sektörü bir yandan da sanayi, binalar, ulaştırma, tarım gibi enerji yoğun son kullanıcı sektörler için gerekli politikaları belirleyerek hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçirmemiz gerekiyor. Dönüşümü başarmak için bütüncül bir bakış açısıyla hazırlanmış kapsamlı politikalar son derece önemli” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler