1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ekos Electric trafo fabrikasını açtı

Ekos Electric trafo fabrikasını açtı

Balıkesir'de ürettiği trafoları 4 kıta 37 ülkeye gönderen Ekos Elektrik, 50 milyon dolarlık yatırımla 40 bin metrekareye kuracağı yeni fabrikayla 400 kişiye daha istihdam sağlayacak.

Ekos Electric trafo fabrikasını açtı

Enerji Günlüğü - Ekos Electric, Balıkesir OSB’de trafo fabrikasını törenle hizmete açtı. 50 milyon dolarlık yatırımla 40 bin metrekare alana kurulacak ve kademeli olarak 400 kişiye istihdam sağlayacak yeni fabrika binasının da temelini attı.

YILDA 2 BİN ADET TRAFO ÜRETİLECEK

Yılda 2 bin adet trafo üretim kapasitesiyle faaliyet gösterecek olan fabrikada orta güç dağıtım trafoları ile yenilenebilir enerji santralleri özel trafoları üretilecek. Ayrıca dışarıdan temin edilen alçak gerilim dağıtım panoları üretilecek. 

YENİ FABRİKANIN MALİYETİ 50 MİLYON DOLAR

Toplamda 40 bin metrekare alana kurulacak yeni fabrikanın toplam maliyetinin 50 milyon doları bulması öngörülüyor. Birinci faz yatırımın büyüklüğünün 20 milyon doları bulması öngörülüyor. Fabrikanın 2026 ilk çeyreğinde üretime başlamasını planlanıyor. Bu yatırımın hemen akabinde, ikinci faz yatırımın devam etmesi ve lityum-pil enerji depolama sistemleri üretilerek orta güç transformatörü üretimine kısa sürede geçilmesi hedefleniyor.

Kademeli olarak 400 kişiye ek istihdam sağlaması öngörülen yeni fabrikada; kompakt orta gerilim transformatör merkezleri üretimi için kapasite artırımı, modernizasyonu ve e-house üretimi, orta gerilim anahtarlama ekipmanları silikon, epoksi ve EPDM üretimi gerçekleştirilecek. 

“SÜRDÜRÜLEBİLİR DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜYÜZ”

Trafo fabrikası açılışı ve yeni fabrika binası temel atma töreninde konuşan Ekos Electric Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Akbaş, “EKOS Electric olarak artan elektrik ihtiyacını ve çevre hassasiyetini göz önünde bulundurarak yatırımlarımız ve Ar-Ge faaliyetlerimiz ile sürdürülebilir dönüşümde öncü konumdayız. Geçtiğimiz yıl, kendi trafo üretim fabrikamızı kurarak ilk olarak bu anlamda da bütünsel çözümler üretmeyi hedefledik” dedi.