1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Ekovar Ankara’da kıymetli metal ve gazları geri dönüştürecek

Ekovar Ankara’da kıymetli metal ve gazları geri dönüştürecek

Ekovar Geri Dönüşüm, Ankara’nın Sincan ilçesindeki tesisinde yılda 35.000 ton kıymetli metal ve 6000 ton atık gazı geri dönüştürecek. 

Ekovar Ankara’da kıymetli metal ve gazları geri dönüştürecek

Enerji Günlüğü - Ekovar Geri Dönüşüm, Ankara’nın Sincan ilçesindeki tesisinde yılda 35.000 ton kıymetli metal ve 6000 ton atık gazı geri dönüştürecek. 

Ekovar Geri Dönüşüm Makine İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından, Ankara ili, Sincan ilçesinde "Kıymetli Metallerin Kimyasal Yöntemlerle Geri Kazanımı ve Atık Gazların Islahı ve Geri Kazanımı” projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

1,8 milyon lira değerindeki proje kapsamında yaklaşık 600 metrekarelik kapalı alanın ‘Kıymetli Metallerin Kimyasal Yöntemlerle Geri Kazanımı’ faaliyeti, ‘Atık Gazların Islahı ve Geri Kazanımı’ faaliyeti, hammadde depolama alanı ve 50 metrekarelik alan akü, pil geçici depolama alanı olarak kullanılacak. Planlanan faaliyet kapsamında, kıymetli metallerin kimyasal yöntemlerle geri kazanımı ünitesinde günlük 116,6 ton olmak üzere yıllık 35.000 ton kıymetli metal geri kazanılacak. Ayrıca günlük 10 ton SF6, günlük 10 ton Halon ve CFC (Diğer) olmak üzere yıllık 6000 ton atık gazın ıslahı ve geri kazanımı işlemleri yapılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler