1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Eksim Enerji yapay zeka ile üretimini arttırıyor

Eksim Enerji yapay zeka ile üretimini arttırıyor

Eksim Enerji, yapay zeka algoritmaları ile yenilenebilir enerji üretimini artıracak şekilde optimize edilmiş akıllı verileri kullanıma dahil etti.

Eksim Enerji yapay zeka ile üretimini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Eksim Enerji CEO’su Arkın Akbay, dijital ikiz ve üretken yapay zeka teknolojilerinin yeşil dönüşüme verim, güvenilirlik ve hız kazandıracağını söyledi. 

Rüzgar, güneş, hidroelektrik ve alternatif kaynaklar olmak üzere yüzde yüz yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Eksim Enerji, enerji verimliliğini artırmak için süreçlerine yeni teknolojileri dahil ediyor. Şirket en son yapay zeka algoritmaları ile yenilenebilir enerji üretimini artıracak şekilde optimize edilmiş akıllı verileri kullanıma dahil etti. Eksim Enerji, entegre edilen üretim süreçleri ve algoritmalar sayesinde yenilenebilir enerji kaynaklarından maksimum verimle üretim yapmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda enerji sistemlerinin daha etkin işletilmesi için akıllı çözümler de sunmaya hazırlanıyor.

“SEKTÖRDE YENİ BİR ÇIĞIR AÇILDI”

Eksim Enerji CEO’su Arkın Akbay, sürdürülebilir ve verimli enerji çözümleri sunmak için yapay zeka (AI) ve veri analitiği teknolojilerini kullandıklarını belirterek, “Yenilenebilir enerji sektöründe yeni bir çığır açıldı. Artık enerjide değeri artıran destekleyici sistemler devreye giriyor. Dijital ikiz ve üretken yapay zeka teknolojileri yeşil dönüşüme verim, güvenilirlik ve hız kazandıracak” dedi.