1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Eksim, enerjide yeni girişimciler arıyor

Eksim, enerjide yeni girişimciler arıyor

Eksim Pulse, girişimcilere projelerini ölçeklendirebilmeleri için 50.000 TL'ye kadar finansal destek, 20 saatlik eğitim, 12 saatlik teknik ve dikey mentorluk, 9 saat birebir danışmanlık ve sektör desteği sağlayarak rehberlik edecek. 

Eksim, enerjide yeni girişimciler arıyor

Enerji Günlüğü - Enerji sektörü girişimlerinin kuluçka, hızlandırma ve yatırım süreçlerine destekleyerek, girişimcileri sektörde öncü bir pozisyona ulaştırmayı hedefleyen Eksim Pulse programı bu yıl enerji dağıtımı, enerji yönetimi, enerji lojistiği, enerji üretimi, dijital enerji çözümleri ve yenilenebilir enerji üretimi ve enerji verimliliği gibi alanlarda çalışmalar yürüten girişimcilere yönelik destek verecek. 

Eksim Holding ve Dicle Elektrik desteğiyle yürütülen Eksim Pulse girişimcilik programı, yeni döneminde enerji sektörüne yönelen girişimcilere destekler sunmaya devam ediyor. Eksim Pulse Programı sonunda yapılacak değerlendirme ile birinci proje için 300 bin TL, ikinci için 200 bin TL ve üçüncü için 100 bin TL ödül sunuluyor. 

“GİRİŞİMCİLİĞİ GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Eksim Pulse girişimcilik programına ilişkin açıklamalarda bulunan Eksim Holding İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, enerji sektörünün geleceği için yenilikçi fikirleri ve teknolojileri desteklemenin önem taşıdığını vurguladı. Oruncak, “EPDK destekli projemiz kapsamında; finansal destek, eğitim ve mentorluk gibi imkanlar sunarak enerji sektöründe olumlu bir dönüşüm meydana getirecek projeleri desteklemeyi ve bu alanda girişimciliği güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Eksim Pulse seçmelerinde ise 106 girişim arasından seçilen 7 ekip, dört ay boyunca eğitim ve mentorluk süreçlerinden geçmelerinin ardından toplam 700 bin TL değerinde nakit ödülün de sahibi olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler