1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. El Salvador ilk kurumsal ölçekli güneş santralini kuruyor

El Salvador ilk kurumsal ölçekli güneş santralini kuruyor

Enerji Günlüğü – Latin Amerika ülkesi El Salvador’da 20 MW’lık ilk kurumsal ölçekli güneş enerjisi santrali kurulacak.El Salvador’un ilk kurumsal...

El Salvador ilk kurumsal ölçekli güneş santralini kuruyor

Enerji Günlüğü – Latin Amerika ülkesi El Salvador’da 20 MW’lık ilk kurumsal ölçekli güneş enerjisi santrali kurulacak.

El Salvador’un ilk kurumsal ölçekli güneş santrali olan 20 MW’lık Acajutla Güneş Enerjisi Santrali ihalesini ABD Kaliforniya merkezli The Santa Monica şirketi kazandı. Santrale güneş panellerini SolarReserve şirketi sağlayacak.

SolarReserve CEO’su Kevin Smith, Latin Amerika’nın güneş enerjisi pazarında iyi büyüyen bir pazar olduğunu belirterek, birçok Latin Amerikan ülkenin jeotermal ve hidroelektrik alanında deneyime sahip olduğunu ve büyüyen elektrik ihtiyacı nedeniyle güneş enerjisi alanında da büyük fırsatlara sahip olduklarını söyledi.

Bölgenin zengin güneş kaynağına sahip olması ve yüksek ve dengesiz fosil yakıt fiyatları nedeniyle güneş enerjisini sadece çevreci olmaktan çıkararak ekonomik olarak da avantajlı kıldığını belirten Smith, Latin Amerika’da Acajutla santrali ve diğer fotovoltaik ve güneş ısı projelerini geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Mevcut durumda şirketin Latin Amerika’da toplam 800 MW kapasitesinde güneş projesi var.

Önceki ve Sonraki Haberler