1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Elbistan`a bir termik santral daha yapılacak

Elbistan`a bir termik santral daha yapılacak

Enerji Günlüğü - Anadolu Enerji, Kahramanmaraş'ta 500 MW gücünde Elbistan Termik Santrali kurmayı planlıyor.Merkezi İzmir’de bulunan Anadolu Enerji Üretim...

Elbistan`a bir termik santral daha yapılacak

Enerji Günlüğü - Anadolu Enerji, Kahramanmaraş'ta 500 MW gücünde Elbistan Termik Santrali kurmayı planlıyor.

Merkezi İzmir’de bulunan Anadolu Enerji Üretim San ve Tic A.Ş., Kahramanmaraş İli, Elbistan İlçesi Küçükyapalak, Büyükyapalak, Eldelek Köyleri Mevkiinde, kömür yakıtlı Elbistan Enerji Santrali (500 MWe/506,59 MWm/1.108,86 MWt, Termik Santral, Endüstriyel Atık Depolama Alanı (Kül-Cüruf) ve Kömür Ocakları Dahil) entegre projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

2 milyar 700 milyon lira proje maliyeti olan santralin, yıllık yaklaşık 3.5 GW/h elektrik enerjisi üretmesi planlanıyor.

Tek üniteli termik santralde yer alan kazan tam yükte çalışırken saatte yaklaşık 880 ton kömür ve 60 ton kireçtaşı tüketecek ve Elbistan’a bağlı Çatova, Küçükyapalak, Eldelek ve Büyükyapalak Mahalleleri sınırları içerisindeki kömür sahalarından elde edilecek linyit kullanılacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Kahramanmaraş Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler