1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ELDER: Deprem bölgesini elektriklendirmek için çalışmalar sürüyor

ELDER: Deprem bölgesini elektriklendirmek için çalışmalar sürüyor

ELDER, deprem bölgesindeki 10 şehre mevcuttakilere ek olarak 530 donanımlı araç, 468 jeneratör, 32 trafo, 400’ü aşkın iş makinesi, 18 vinç ve 1.377 donanımlı çalışan sevk edildiğini açıkladı.

ELDER: Deprem bölgesini elektriklendirmek için çalışmalar sürüyor

Enerji Günlüğü - ELDER, deprem bölgesinde sokak aydınlatmaları, çadır alanları, sağlam kamu binaları, GSM operatörleri tesisleri ve güvenlik tesislerini enerjilendirmek için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Elektrik dağıtım şirketlerinin üye olduğu çatı örgütü ELDER- Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği, deprem bölgesindeki enerji tedariği çalışmaları ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada deprem bölgesinde can ve mal güvenliği yönünden, devreye alınan trafolardan kontrollü ve kademeli olarak enerji verilmekte olduğu belirtildi. Sokak aydınlatmaları, çadır alanları, sağlam kamu binaları, GSM operatörleri tesisleri ve güvenlik tesislerini enerjilendirmek için çalışmaların sürdüğü de belirtildi. 

Deprem bölgesinde yürütülen barınma, gıda ve benzeri çalışmaların yanısıra, elektriklendirme çalışmaları sonucunda depremin ilk anında topyekun zarar gören elektrik şebekesindeki enerjisiz trafo oranının depremin 5. gününde %2’nin altına kadar düşürüldüğü ifade edildi.

Çalışanların bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarının enerji ihtiyacına destek olabilmek adına jeneratörlerin hızlıca ulaştırılması ve aktif hale getirilmesi konusundaki desteklerine dikkat çekildiği açıklamada deprem bölgesindeki 10 şehre mevcuttakilere ek olarak 530 donanımlı araç, 468 jeneratör, 32 trafo, 400’ü aşkın iş makinesi, 18 vinç ve 1.377 donanımlı çalışan sevk edildiği kaydedildi.

DEPREM BÖLGESİNDE 1377 ÇALIŞAN DESTEK VERİYOR

Türkiye’nin diğer illerinde faaliyet gösteren diğer 17 elektrik dağıtım şirketinin de yine daha önce hazırlanmış kriz planlarına uygun olarak bölgeye ilk günden itibaren destek sağladığı kaydedildi. Hızlıca koordine olarak sahaya intikal eden toplam çalışan sayısının 1.377 olduğu bilgisi verildi.

"SAHADA SEFERBER OLMUŞ DURUMDAYIZ"

Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde AKEDAŞ; Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde Dicle EDAŞ; Malatya’da Fırat EDAŞ; Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Adana illerinde ise Toroslar EDAŞ olmak üzere deprem bölgesinde dört elektrik dağıtım şirketimiz faaliyet gösteriyor. Bu şirketlerden peş peşe yaşanan iki depremden etkilenen toplam 9.650 çalışan bulunduğu kaydedilen açıklamada, “Deprem bölgesi olan 10 ilde görev yapan ve ayrıca Türkiye’nin her yerinde hizmet veren elektrik dağıtım şirketlerimizin bünyesinde çalışan toplam 63 bin arkadaşımız ile gece gündüz demeden mücadele ediyoruz. Bu zorlu günlerde tüm yaraları sarana ve tekrar umut dolu bir gelecek kurana kadar hepimiz sahada ve seferber olmuş durumdayız” ifadeleri yer aldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler