1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ELDER'den Akademik Danışma Kurulu

ELDER'den Akademik Danışma Kurulu

Enerji Günlüğü - ELDER, elektrik piyasaları alanında çalışmalar yürütecek bir akademik danışma kurulu oluşturdu.Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği...

ELDER'den Akademik Danışma Kurulu

Enerji Günlüğü - ELDER, elektrik piyasaları alanında çalışmalar yürütecek bir akademik danışma kurulu oluşturdu.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği ELDER tarafından, elektrik piyasalarındaki güncel konuların incelenmesi, değerlendirme raporları hazırlaması, öngörü çalışmaları yapması, bu amaçlara yönelik yapılacak doktora ve yüksek lisans tezlerinin ELDER tarafından desteklenmesinin sağlanması amacıyla ELDER Akademik Danışma Kurulu oluşturuldu. Kurul ayrıca üniversiteler ile dağıtım şirketlerinin ortak AR-GE projeleri geliştirilmesinde de etkin olacak.

ELEKTRİKTE BİLİNMEZLİKLER YÖNETİLMELİ

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Akademik Danışma Kurulu'nun açılış konuşmasında, elektrik sektörünün özelleştirme ve serbestleşme sürecinden geçtiği ve yenilenebilir enerji payının üretim portföyündeki payının her geçen gün arttığı şu süreçte değişimden kaynaklı bir takım bilinmezliklerin meydan geldiğinden bahsetti. Dağıtım şirketlerinin tüm bu bilinmezlikleri yönetmek zorunda olduğuna vurgu yapan Özdemir, sektöre yön vermek gibi bir misyonları olduklarını belirterek Kurul'un öneminin de altını çizdi.

TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜMDE BÜYÜK FIRSATLAR VAR

Türkiye'deki elektrik dağıtım faaliyetini yürüten 21 dağıtım şirketinin bir çatı örgütü olarak 15 yıldır faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşu ELDER, dağıtım şebekesinin teknolojik dönüşümüne yön vermek ve bu dönüşüme uygun mevzuatı şekillendirmeyi hedefliyor. Özdemir bu alandaki mevzuatın şekillendirilmesine yönelik çalışmaların EPDK ve bakanlığa öneri niteliğinde yapılacağını belirtti.

Teknolojik dönüşüm ve buna uygun iş süreçlerinin belirlenmesinin çok değerli bilgiler olduğunu belirten Özdemir, milyarlarca liralık yatırım ve iş hacminin söz konusu olduğu bu alana katkıda bulunmayı bir görev olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler