1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elder’e yeni genel sekreter: F. Hüseyin Erdoğan 

Elder’e yeni genel sekreter: F. Hüseyin Erdoğan 

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Genel Sekteterliği’ne, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) emekli olan Fakir Hüseyin Erdoğan atandı. 

Elder’e yeni genel sekreter: F. Hüseyin Erdoğan 

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım sektörünün çatı kuruluşu Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nde (Elder) Genel Sekreterlik görevine yeni bir isim getirildi. Dünya Bankası Türkiye Ofisi’nde uzman olarak göreve başlayan Mustafa Özge Özden’den boşalan Elder Genel Sekreterliği’ni Fakir Hüseyin Erdoğan üstlendi. 

Elder’in yeni Genel Sekreteri Fakir Hüseyin Erdoğan; Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği bölümünden mezunu olduktan sonra Ankara Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans yaptı. Çalışma hayatına 1992 yılında adım atan Erdoğan, enerji sektöründe Türkiye Elektrik Üretim İletim AŞ ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda çeşitli kademelerde görev yaptı. 2002-2024 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda (EPDK), elektrik piyasasın izlenmesi, mevzuat geliştirilmesi, sektörel analizler ve dış ilişkilerin koordinasyonu alanlarında çalışmalarda bulunan Erdoğan 2024 yılında EPDK’dan emekliliğe ayrıldı. 

Fakir Hüseyin Erdoğan enerji düzenlemesi alanında uluslararası en önemli etkinlik olan ve 2015 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu’nun teknik sekreteri olarak görev yaptı.  İngilizce bilen Erdoğan evli ve iki çocuk babası. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler