1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektriğe 3 ay, gaza 1 ay daha zam yok

Elektriğe 3 ay, gaza 1 ay daha zam yok

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, elektrik fiyatlarına önümüzdeki 3 ay zam yapılmayacağını, doğalgaz fiyatlarının da temmuz...

Elektriğe 3 ay, gaza 1 ay daha zam yok

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, elektrik fiyatlarına önümüzdeki 3 ay zam yapılmayacağını, doğalgaz fiyatlarının da temmuz ayında artmayacağını söyledi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde doğalgaz ve elektrik fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorular üzerine bazı değerlendirmelerde buundu.

30 Haziran'da Temmuz ayı doğalgaz fiyatlarıyla, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında uygulanacak elektrik tariflerinin açıklanması gerektiğini hatırlattı.

Türkiye'de elektrik maliyetlerinin çok arttığını belirten Taner Yıldız, "Özellikle dolar, TL karşısında arttı. Ham petrol fiyatları da yükseldi. Irak'taki istikrarsızlıklar bizi maliyetlerde bir hayli zorladı. Ama biz eski fiyatlarımızla devam edeceğiz" dedi.

Döviz kurlarıyla petrol fiyatlarında düşüş beklediklerini aktaran Bakan Yıldız, "Elektrik fiyatları önümüzdeki 3 ay, doğalgaz fiyatları da Temmuz ayında aynı seviyede devam edecek" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler