1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektriğe ve doğalgaza zam geliyor!

Elektriğe ve doğalgaza zam geliyor!

Enerji Günlüğü - CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, elektrikte yüzde 5, doğalgazda yüzde 9 düzeyinde bir zam beklentisi olduğunu söyledi.CHP Balıkesir...

Elektriğe ve doğalgaza zam geliyor!

Enerji Günlüğü - CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, elektrikte yüzde 5, doğalgazda yüzde 9 düzeyinde bir zam beklentisi olduğunu söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, son aylarda petrol fiyatlarında yaşanan artışa paralel olarak Türkiye’nin doğalgaz ithalat fiyatlarının da yükseldiğine dikkat çekererk, “Elektrik ve doğalgaza bugün yarın zam geliyor. Elektrikte yüzde 5, doğalgazda yüzde 9 düzeyinde bir zam bekleniyor. Çünkü elektrik üretim maliyetleri çok arttı. Maliyet artışındaki baskı vatandaşın cebine yansıyacak” dedi.

CHP’li Ahmet Akın, 15 gün içinde benzine 12 kuruş ve 22 kuruş zam geldiğini, doların 4,92’yi test ettiğini, Merkez Bankası’nın 2018 yılsonu için enflasyon tahminini yüzde 8.4'ten yüzde 13.4'e yükselttiğini belirterek, şunları söyledi: “Türk ekonomisinin işi gerçekten çok zor. İnanılmaz günlerden geçiyoruz. Her sabah yeni bir zam haberi ile uyanıyoruz. Enflasyon yükselmeye, döviz yükselmeye devam ediyor. Dün gece benzin ve motorine 15 ün içinde ikinci zam geldi. Pompa fiyatlarına yansıtılmadığı için, ÖTV’den indirim yapıldığı için vatandaş bunu hissetmiyor. Başka ürünlerin vergisi artırıldığı için benzin ve motorinde ÖTV sabit. Eğer böyle olmasaydı dün benzine gelen 22 kuruş zamla birlikte benzinin litre fiyatı 6 lira 68 kuruş olacaktı! Motorin ise 6 TL’yi geçecekti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler