1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektriğe zam var mı yok mu?

Elektriğe zam var mı yok mu?

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) görevli tedarik şirketlerinden elektrik alan abonelere yılın ikinci çeyreğinde uygulanacak ulusal...

Elektriğe zam var mı yok mu?

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) görevli tedarik şirketlerinden elektrik alan abonelere yılın ikinci çeyreğinde uygulanacak ulusal tarifeyi belirledi. Bazı kalemlerde değişiklik olsa da tüketicinin faturasını düşürecek ya da yükseltecek bir değişiklik yapılmadı.  

Bugün bir basın ve halkla ilişkiler firmasının, müşterisi adına yayınladığı basın duyurusunda, elektrik fiyatlarına 1 Nisan 2016 tarihi itibariyle yüde 2.8 oranında zam yapıldığı ifadeleri yer aldı. Duyuruda, Mart 2016 itibariyle aylık 200 TL fatura ödeyen bir elektrik abonesinin fatura tutarının, tüketimi aynı kalmak kaydıyla Nisan ayında 206 TL ödeyeceği ifade edildi. 

Basın duyurusunun ardından EPDK’ya telefon yağdı. Bunun üzerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından kısa bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bir pr şirketinin yaptığı ve bülten şeklinde servis ettiği (elektriğe zam) haberi kesinlikle yalandır. Ciddiye alınmamasını bekliyoruz” denildi. 

EPDK’nın duyurusunda, kısa süre içinde konuya ilişkin daha ayrıntılı bir açıklama yapılacağı da kaydedildi. 

TARİFE DEĞİŞTİ AMA FATURA ZAMSIZ

Daha sonra bu karışıklığın nereden kaynaklandığı anlaşıldı. EPDK, 1 Nisan tarihinden itibaren devreye girecek tarifeyi belirledi. Tarifede birim enerji fiyatı yükselmesine rağmen, dağıtım bedelinde aynı miktarda indirim yapıldı. Sonuç itibariyle tüketicinin faturasına zam olarak yansıyacak bir durum yok. Dolayısıyla bir PR firmasının ve müşterisinin dikkatsizliği, sektörü bir anda ayağa kaldırmış oldu. 

EPDK'nın konuya ilişkin ayrıntılı açıklaması ise henüz gelmiş değil.

Mehmet KARA

 

Önceki ve Sonraki Haberler