1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik abonelerine geçmiş döneme ait borç çıkarıldı

Elektrik abonelerine geçmiş döneme ait borç çıkarıldı

Enerji Günlüğü - Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde oturanlar, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (AKEDAŞ) gönderdiği elektrik faturalarıyla neye...

Elektrik abonelerine geçmiş döneme ait borç çıkarıldı

Enerji Günlüğü - Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde oturanlar, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (AKEDAŞ) gönderdiği elektrik faturalarıyla neye uğradığını şaşırdı. AKEDAŞ'ın geçmiş dönemlere ait 5 bin ile 10 bin lira arası borç çıkardığı aboneler, "Elektrik çarpmışa döndük" dedi.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, Kumluca'da oturan emekli devlet memuru Süleyman Yılmaz, AKEDAŞ'tan gelen 7 bin 100 TL'lik faturayla şoke oldu. Yılmaz'a gelen faturada, 'Az tüketimi faturalandırılması' ifadesi yer alırken, alt kısmındaki uyarı dikkati çekti. Faturada, 'Ödenmemiş 7 bin 100 TL borcunuz bulunmaktadır. Ödemediğiniz takdirde elektriğiniz kesilecektir' uyarısı bulunuyor. Aldığı faturayla şoke olduğunu belirten Yılmaz, "Emekli kalp hastası bir insanım. Faturayı gördüğümde tansiyonum fırladı, gözüm karardı. Elektrik tüketimimiz az olsun diye klima dahi açmıyoruz. Böyle bir faturayı görünce çok şaşırdık" dedi.

PSİKOLOJİMİZ BOZULDU

Faturanın yanlış kesilmiş olabileceğini belirten Yılmaz, itiraz edeceklerini söyledi. AKEDAŞ'ın sisteminde muhtemelen hata olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Benim böyle bir tüketim yapmam söz konusu olamaz. Geçmişe ait faturalarımı da ödedim. Sorun nedir, kesin bir şey yok. Bu miktarda bir tüketimi hiçbir ev yapamaz. Hata olduğu kesin. Ramazan Bayramı arifesinde ailecek psikolojimiz bozuldu" diye konuştu.

'BORCUM YOK'

Fatura şoku yaşayan diğer bir AKEDAŞ abonesi ise Yeni Mahalle Mimar Sinan Caddesi'nde oturan Ramazan Çelik, her ayın 10'unda elektrik faturasının geldiğini kaydetti. Çelik, bu ay 15 gün arayla iki kez fatura kesildiğini belirtti. Hırdavat firmasında çalıştığını kaydeden Çelik, şöyle dedi:

"Her ay ortalama 40- 50 TL elektrik faturası ödüyoruz. Bu kez 54 TL geldi. Bize göre bu rakam normal. Ancak, faturanın alt kısmındaki '2'nci ihtarnamedir, ödenmemiş 5 bin 100 TL borcunuz bulunmaktadır. Ödemediğiniz takdirde 5 iş günü içerisinde elektriğiniz kesilecektir' ibaresini görünce şoke olduk. Sonra da öğrendik ki sadece bize değil birçok komşumuza benzer şekilde notların bulunduğu faturalar gelmiş. Her ay borcunu ödeyen bir aboneyim. Bu şekilde bir borç bulunması imkansız."

Faturayı görünce elektrik çarpmışa döndüklerini belirten Çelik, "100 değil, 1000 değil, 5 bin 100 lira. Ben rakamı okurken dahi zorlandım. Bu işin arkasını bırakmayacağım. Gerekli başvuruları yapacağız" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler