1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik dağıtıcıları 2022 yılını değerlendirdi

Elektrik dağıtıcıları 2022 yılını değerlendirdi

Elektrik dağıtım sektörünün yıllık değerlendirme toplantılarının ikincisi Antalya’da gerçekleştirildi.

Elektrik dağıtıcıları 2022 yılını değerlendirdi

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım sektörünün mutat yıllık değerlendirme toplantılarının ikincisi Antalya’da basına kapalı olarak gerçekleştirildi.  

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen II. Dağıtım Sektörü Buluşması, ev sahipliğini Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ’nin (AEDAŞ) yaptığı toplantıyla Antalya’da gerçekleştirildi. 

Toplantı TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen elektrik dağıtım sektörü buluşmalarının ikincisiydi. Toplantıda, 2022 yılında gerçekleştirilen yatırımlar, kırsal bölgelerdeki iyileştirmeler, GES projeleri, acil durum tedbirleri, çağrı merkezleri memnuniyet anketi sonuçları gibi konular ele alındı ve 2023 yılına ilişkin öngörüler ve planlamalar tartışıldı. 

Toplantıya TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Türkiye genelinde hizmet veren 21 elektrik dağıtım şirketinden üst düzey yöneticiler katıldı. 

Toplantının basına açık olan açılış programında konuşan TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ’ ye ev sahipliği için teşekkür etti ve elektrik dağıtım sektörünün bu vesile ile bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Organizasyonun sonraki oturumlarında Ekim 2022’de Ankara’da yapılan I. Dağıtım Sektörü Buluşması’nda ele alınan konularla ilgili gelişmeler değerlendirildi. Ardından 2022 yılı şebeke yatırım tavanı ve gerçekleşmeleri, planlı bakımlar, kırsal şebeke yatırımları ve iyileştirme çalışmaları, yıl içinde TEDAŞ’a yapılan proje onay başvuruları ve kesin kabul başvuruları ile 2023 yılı planlamaları ele alındı. 

Toplantının öğleden sonraki oturumunda ise güneş elektrik santralleri (GES) çağrı mektupları, LED armatür kullanım değerleri, aydınlatma mobil takip uygulaması sonuçları, afet ve acil durum tedbirleri, EDAŞ Çağrı Merkezi memnuniyet anketi sonuçları, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler