1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik dağıtıcılarını Cerean çarptı!

Elektrik dağıtıcılarını Cerean çarptı!

Enerji Günlüğü - Cerean Enerji Genel Müdürü Onur Yazgan, elektrik dağıtım şirketlerini, tüketici mevzuatının uygulanmasıyla ilgili olarak Ankara'ya...

Elektrik dağıtıcılarını Cerean çarptı!

Enerji Günlüğü - Cerean Enerji Genel Müdürü Onur Yazgan, elektrik dağıtım şirketlerini, tüketici mevzuatının uygulanmasıyla ilgili olarak Ankara'ya blöf yapmakla suçladı.

Elektrik sektöründeki serbest ticaret ve tüketici hakları tartışmaları sosyal medyaya taşındı.

Özyeğin Grubu'nun enerji kolu Fina Enerji'nin elektrik ticareti şirketi Cerean Enerji Genel Müdürü Onur Yazgan, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajlarında, dağıtım şirketlerine sert eleştiriler yöneltti.

Onur Yazgan, mesajlarında "Dağıtım şirketlerinin yeni stratejisi, Ankara'ya 'Valla anahtarı teslim ederiz, Türkiye karanlıkta kalır blöfü atarken, müşterilere de 'oturun oturduğunuz yerde, keyfi cayma bedeli keseriz' yalanı atmak" diye yazdı.

"Bu konuda sahaya yaptığımız bilgilendirmeyi buradan sizlerle de paylaşmak istiyorum" diyen Onur Yazgan, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanununa Dayalı abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği'nden ilgili bir bölümü de takipçileriyle paylaştı. 

Yazgan'ın paylaştığı ilgili yönetmelikteki maddeler ve yanlarına düştüğü notlar şöyle:

Hatırlatmak isteriz ki, (aşağıda tüm metni yer alan)

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna Dayalı Abonelik Sözleşmeleri Yöntemeliği çerçevesinde, (Madde 2) Ticari veya mesleki olmayan amaçlarla hareket eden gerçek ya da tüzel kişiler (dolayısıyla tüm meskenler, site yönetimleri, dernekler, vs.)

(Madde 22) belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshedebilir.

(Madde 16) Bir yıldan az süreli abonelik sözleşmelerinde ise, (...) süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır.

Mehmet KARA



Mehmet KARA

... 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler