1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik dağıtım şirketleri yılda en az bir kere denetlenecek

Elektrik dağıtım şirketleri yılda en az bir kere denetlenecek

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım şirketleri periyodik olarak yılda en az bir kere denetlenecek. Ancak gerek görülmesi veya başvuru üzerine kısmi denetimler...

Elektrik dağıtım şirketleri yılda en az bir kere denetlenecek

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım şirketleri periyodik olarak yılda en az bir kere denetlenecek. Ancak gerek görülmesi veya başvuru üzerine kısmi denetimler yapılabilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, dağıtım lisansı sahibi şirketlerin faaliyetlerinin ilgili mevzuat ve lisansları kapsamında izlenmesi ve denetimine ilişkin usul ve esasları belirleyen Elektrik Dağıtım Şirketleri Denetim Yönetmeliği’ni bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, Şirketlerin periyodik olarak denetimi belirli sürelerde, belirlenmiş konularda ve yılda en az bir kez denetlenecek. Ancak gerek görülmesi veya başvuru üzerine kısmi denetimler yapılabilecek. Şirketlerden denetime esas olmak ve yapılacak ön incelemelerde kullanılmak üzere ilgili her türlü bilgi ve belge istenebilecek. Gerek görülmesi durumunda, şirket yetkililerinden yazılı veya sözlü bilgi alınabilecek. Bu kapsamdaki taleplerinin ilgililerce ivedilikle karşılanması esas olacak.

Elektrik dağıtım şirketlerinin yatırım faaliyetleri, kullanıcılar ile ilgili faaliyetleri, işletme ve bakım faaliyetleri, genel aydınlatma faaliyetleri, mali konular, satınalma ve satış işlemleri ile ilgili faaliyetler, bilişim ve şebeke işletim sistemleri altyapısı, hizmet kalitesi, hukuki süreçler, lisanssız elektrik üretimine ilişkin iş ve işlemler denetlenecek.

YATIRIM PLANI EPDK ÖNCESİ DENETLENECEK

Elektrik dağıtım şirketlerinin yatırım planı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) sunulmadan önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetki devri yapılmış ihtisas sahibi kamu kurum ve kuruluşları tarafından incelenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler