1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik dağıtım şirketlerine havuç-değnek politikası

Elektrik dağıtım şirketlerine havuç-değnek politikası

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, elektrik dağıtım şirketlerine havuç-değnek politikası uygulayacaklarını söyledi. Enerji...

Elektrik dağıtım şirketlerine havuç-değnek politikası

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, elektrik dağıtım şirketlerine havuç-değnek politikası uygulayacaklarını söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TRT Haber’de soruları yanıtladı. Bakan, Mayıs ayında enerji dağıtım şirketleri ile bir araya geldiği toplantıda açıkladıkları kriterleri yerine getirmeyen şirketlerle, “külahları değişeceklerini” belirterek, “İyileşme varsa havuç, değnek dengesinde olduğu gibi bir elimizde havuç bir elimizde değnek gerekeni yapacağız. Değnek noktasında istenilenler yapılmazsa biz de gereğini yaparız” dedi.

Özelleştirme sonrası iyileştirme çalışmaları için 5 yıllığına 18 milyar liralık yatırım bütçesi belirlediklerini ve Türkiye'nin iletim altyapısının yeniden elden geçeceğini belirten Albayrak, Mayıs ayından bu yana koydukları hedefleri 21 dağıtım firmasının yakalaması gerektiğini kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler