1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik dağıtımda meslek lisesi mezunları iş hayatına atıldı

Elektrik dağıtımda meslek lisesi mezunları iş hayatına atıldı

“Enerjinin Yıldızları” Projesi kapsamında 3 meslek lisesinde oluşturulan Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı Dalı’ından mezun olan öğrencilerin bir kısmı çalışma hayatına ilk adımını BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ’da attı.

Elektrik dağıtımda meslek lisesi mezunları iş hayatına atıldı

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım sektörünün nitelikli eleman ihtiyacına yanıt üretmek, genç istihdama katkı sağlamak hedefi ile Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) tarafından başlatılan “Enerjinin Yıldızları” Projesi, sektörü yüzlerce yeni yıldız ile buluşturdu.

Proje çerçevesinde İstanbul Avrupa Yakası, Antalya ve Sivas’taki 3 meslek lisesinde Yüksek Gerilim Dalı oluşturulmasına destek veren ve söz konusu okullarda Yüksek Gerilim Laboratuvarı kurarak öğrencilere ‘uygulamalı’ eğitim fırsatı sunan, staj ve burs imkânı tanıyan BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ, yıldızlara desteğini mezun olduktan sonra da sürdürdü. Enerjinin Yıldızları Projesi’nden mezun olan öğrenci sayısı bugüne kadar 228’i bulurken, söz konusu öğrencilerin 94’ü, 3 şirkette çalışmaya başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler