1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik depolama başvuruları 21 Ekim’de başlıyor

Elektrik depolama başvuruları 21 Ekim’de başlıyor

Elektrik üretim tesislerine bütünleşik elektrik depolama ünitesi ile müstakil elektrik depolama tesisi başvuruları 21 Ekim itibarıyla alınmaya başlanacak.

Elektrik depolama başvuruları 21 Ekim’de başlıyor

Enerji Günlüğü - Elektrik üretim tesislerine bütünleşik elektrik depolama ünitesi ile müstakil elektrik depolama tesisi başvuruları 21 Ekim itibarıyla alınmaya başlanacak.

EPDK, Elektrik Piyasasında Depolama Faaliyetleri Yönetmeliği”nin “Başvuruların alınmaya başlanması” başlıklı Geçici 1 inci maddesi uyarınca elektrik depolama faaliyetleri kapsamında başvuruların bu ay başlayacağını duyurdu. Duyuruya göre; 

-Üretim tesisine bütünleşik elektrik depolama ünitesi için önlisans başvuruları,

-Müstakil elektrik depolama ünitesi için tedarik lisansı başvuruları,

-Üretim tesisine bütünleşik elektrik depolama ünitesi ve müstakil elektrik depolama tesisinin eklenmesi için önlisans/lisans veya tedarik lisansı tadili başvuruları,

06.07.2019 tarihli ve 30823 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Önlisans ve Lisans İşlemleri ile İlgili Başvurulara İlişkin Usul ve Esaslar” ve bu Usul ve Esasların 05.10.2021 tarihli ve 31619 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan eklerine uygun şekilde 21 Ekim 2021 tarihi itibarıyla alınmaya başlanacak.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler