1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik-elektronik ekipman üreticilerinin hedefi Ortadoğu

Elektrik-elektronik ekipman üreticilerinin hedefi Ortadoğu

Enerji Günlüğü - İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET), enerji ve elektrik alanında Ortadoğu’nun en önemli...

Elektrik-elektronik ekipman üreticilerinin hedefi Ortadoğu

Enerji Günlüğü - İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET), enerji ve elektrik alanında Ortadoğu’nun en önemli fuar organizasyonu olan Middle East Electricity Fuarı’na Türk şirketlerinin katılımını organize etti. Fuarda, 45’i milli katılım olmak üzere toplam 98 Türk firması yer aldı. Türk elektrik ve elektronik sektörünün kaliteli üretimde kendilerini ispatlayan şirketleri, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde güçlenmek ve bölgenin bu alandaki üretim merkezi olmayı istiyor.

Dünya çapındaki elektronik ve enerji çevrelerini buluşturan Middle East Electricity Fuarı’nda elektrik üretim ve dağıtım ekipmanları, kablolar, geri dönüşüm teknolojileri, yenilenebilir enerji teknolojileri, ışık kontrol sistemleri, asansör sistemleri, klima, ısıtma, soğutma sistemleri, aydınlatma teknolojileri, hidroelektrik sistemler, izolatörler, sensörler ile jeneratörlerden transformatörlere kadar çeşitli elektrik üretim ve dağıtım ekipmanları sergilendi. Fuarda sektörün önde gelen kablo üreticilerinin yanı sıra aydınlatma ekipmanları üreten firmalarda ürünlerini dünya genelindeki alıcılara ulaştırma imkânı buldu.

TET Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, organizasyonun ardından şunları söyledi: “Geçmiş yıllarda firmalarımızın bireysel olarak katıldığı bu fuar, çok sayıda müşteri ile üreticiyi bir araya getiren önemli bir ilgi odağı ve hedef pazarlar için bir açılış kapısı. Sektör şirketlerimiz için Ortadoğu önemli bir pazar. Diğer taraftan, Afrika kıta olarak nüfusun milli gelirden daha çok pay alması, gelir seviyesi ve altyapı yatırmalarının artışı ile beraber önemli bir pazar haline geliyor. Bununla birlikte Ortadoğu ülkelerinde de çok genç bir nüfus var. Bu bölgelerdeki ülkelerin hemen hemen hepsi yüksek altyapı planlamaları ile birlikte geçmiş yıllarda tahsis etmedikleri kadar miktarda altyapı yatırımını tahsis etmeye başladılar. Ayrıca yakın Asya ülkeleri diye tabir edebileceğimiz ülkelerdeki pek çok üretici için de Dubai bir merkez konumunda. Ülkemiz, sahip olduğu teknoloji ve kapasite ile bu alanda oldukça iddialı. Sektörümüzde faaliyet gösteren çok sayıda firma üretimde kaliteye, yeni teknolojilere ve Ar-Ge’ye yatırım yapıyor. Mevcut teknoloji ve kapasitelerimiz ile Avrupa’nın üretim merkeziyiz. Avrupa’dan Kuzey Afrika ve Orta Asya’ya kadar pek çok ülkeye ihracat yapıyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler