1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik-elektronik sektörü Eylül ihracatında dördüncü sırada

Elektrik-elektronik sektörü Eylül ihracatında dördüncü sırada

Enerji Günlüğü - Elektrik-elektronik sektörü, Eylül ayında en fazla ihracat yapan sektörler sıralamasında dördüncü sıraya yükseldi. Sektör,...

Elektrik-elektronik sektörü Eylül ihracatında dördüncü sırada

Enerji Günlüğü - Elektrik-elektronik sektörü, Eylül ayında en fazla ihracat yapan sektörler sıralamasında dördüncü sıraya yükseldi. 

Sektör, Eylül’de geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 7,1’lik artışla 1 milyar 73 milyon dolarlık ihracata imza attı. Ocak – Eylül dönemindeki elektrik-elektronik sektörü ihracatı ise 8 milyar 655 milyon dolara ulaştı.

Eylül ayında beyaz eşya, tüketici elektroniği ve diğer dayanıklı tüketim ürünlerinin yer aldığı dayanıklı tüketim ürün grubu ithalatında yüzde 6,9 oranında yükseliş görülürken, kablolar ve elektrik-elektronik üretim ve dağıtım ürünleri kategorisindeki artış yüzde 7,3 olarak gerçekleşti.

EN FAZLA İHRACAT İNGİLTERE, ALMANYA VE IRAK’A YAPILDI

Elektrik-elektronik sektörünün Eylül ayında en fazla ihracat yaptığı ilk üç ülke İngiltere, Almanya ve Irak oldu. Fransa, Rusya, Azerbaycan-Nahcivan, Türkmenistan, İspanya, İtalya ve Polonya en çok ihracat yapılan diğer ülkeler olarak sıralandı. İhracat dağılımının Avrupa ülkeleri ve Türkî Cumhuriyetlerde ağırlık kazandığı görülürken, sektörün yakından takip ettiği Afrika ülkelerindeki ihracat artışı da dikkat çekti.

EBİÇLİOĞLU: TEMMUZ SONRASI YILIN EN İYİ PERFORMANSINI ELDE ETTİK

İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, elektrik- elektronik ihracatının artış trendini sürdürdüğünü ifade ederek şunları söyledi: “Geride bıraktığımız ay neredeyse tüm alt ürün gruplarında ihracat artışı yaşandı. Temmuz ayından sonra yılın en iyi performansını elde ettik ve Eylül ayında en çok ihracat yapan sektör sıralamasında dördüncülüğe yükseldik. İhracatımızı yeni pazarlarla çeşitlendirmek adına gayret ediyoruz. Yılın ilk aylarında Fas-Cezayir, Vietnam-Tayland ve Avustralya’ya düzenlediğimiz ticaret heyetlerimizin ihracatımıza olan katkısı ortada. Çok yakında Şili-Peru ve Güney Afrika Cumhuriyeti-Angola’ya ticaret heyetleri gerçekleştireceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler