1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Elektrik-elektronik sektörünün 2019 ihracat şampiyonları belli oldu

Elektrik-elektronik sektörünün 2019 ihracat şampiyonları belli oldu

Elektrik-elektronik sektöründe 2019 yılında en çok ihracat yapan firma Vestel olurken, onu Arçelik ve BSH Ev Aletleri izledi. 

Elektrik-elektronik sektörünün 2019 ihracat şampiyonları belli oldu

Enerji Günlüğü - Elektrik-elektronik sektöründe 2019 yılında en çok ihracat yapan firma Vestel olurken, onu Arçelik ve BSH Ev Aletleri izledi. 

Bu yıl 6’sı düzenlenen Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği (TET) 2019 yılı İhracat Başarı Ödülleri, 26 Şubat Çarşamba akşamı sahiplerini buldu. Sektöründe 2019 yılında en çok ihracat yapan firma Vestel oldu. Sektörde en çok ihracat gerçekleştiren ikinci firma Arçelik olurken, üçüncülüğü BSH Ev Aletleri aldı.

2019 İHRACAT TUTARI 11,5 MİLYAR DOLAR

2019 yılında 11,5 milyar dolar olarak gerçekleşen Elektrik-Elektronik sektör ihracatı Türkiye ihracatının yüzde 7’sini oluşturuyor. Sektör, Türkiye’nin 2023 hedefine önemli katkı sağlıyor. 

Ödül töreninde konuşma yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle “2019 yılında yüzde 3,6 oranında yüksek teknoloji ihracatı yapıldı. Yüksek teknoloji ihracatı bu ülke için çok önemli. Türkiye elektronikte 32. ülke konumunda yer alıyor, bunu daha yukarılara çıkartmak bizim elimizde.  2020 yılına kadar yatırım için çok uygun ortam yoktu. Faizlerin bu noktaya gelmesi ile daha fazla üretme daha fazla satma imkanımız var. Ocak ayında tablo bize özellikle İngiltere için bir ders veriyor. Rekabetin bu kadar arttığı bir durumda İngiltere pazarından asla vazgeçmeyeceğiz. 190 milyar dolarlık hedefi tutturmak için çalışacağız. Akabinde 200’lü rakamlara ulaşmayı yürekten diliyoruz”  dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler