1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik faturaları ay sonuna yığılmıyor

Elektrik faturaları ay sonuna yığılmıyor

Enerji Günlüğü - Elektik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) fatura son ödeme tarihi ayın son gününe gelen elektrik abonesi oranının yüzde 4-5 seviyesinde...

Elektrik faturaları ay sonuna yığılmıyor

Enerji Günlüğü - Elektik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) fatura son ödeme tarihi ayın son gününe gelen elektrik abonesi oranının yüzde 4-5 seviyesinde olduğunu açıkladı.

ELDER, tüketicilerin elektrik aboneliklerinde fatura son ödeme tarihinin ayın son gününe denk geldiği yönünde çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

ELDER'in açıklamasında ayın 30 ya da 31'inci günü de dahil olmak üzere ayın her gününde son ödemesi olan fatura oranının toplam faturaların yüzde 4-5’i kadar olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Elektrik faturaları, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından hazırlanan Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre düzenlenir. Ülke genelinde 34 milyon elektrik sayacı vardır, bunun 7 milyondan fazlası İstanbul’da bulunmaktadır. Dağıtım şirketleri ortalama ayda 22 iş günü okuma ve faturalama yaparlar. Bunların hepsini aynı günde okumak mümkün değildir. Buna ne ekipman ne de çalışan sayısı yeter. İlave maliyet olmaması için sayaçlar okunduğu gün faturası da evlerimize bırakılır. Tüketiciye bırakılan her faturanın son ödeme tarihi tebliğ tarihinden itibaren en az 10 gündür. Tüm tüketicilerin faturalarının son ödeme tarihi ayın 31. gününe getirilerek zor durumda bırakıldıkları doğru değildir."

ELDER'in açıklamasında, elektrik faturalarının ödemesi için banka, PTT, vezne, gezici vezne, ortak ödeme noktaları, kredi kartı gibi birden çok seçenek bulunduğu da vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler