1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik faturası 68 lira olan tedarikçi şirketini seçebilecek

Elektrik faturası 68 lira olan tedarikçi şirketini seçebilecek

Enerji Günlüğü - EPDK’nın elektrikte serbest tüketici limitini 2 bin kilovatsaate düşürmesiyle elektrik faturası 68 lira ve üzeri olan 3.6 milyon abone...

Elektrik faturası 68 lira olan tedarikçi şirketini seçebilecek

Enerji Günlüğü - EPDK’nın elektrikte serbest tüketici limitini 2 bin kilovatsaate düşürmesiyle elektrik faturası 68 lira ve üzeri olan 3.6 milyon abone daha tedarikçisini seçebilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) serbest tüketici olma limitini düşürdü. Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul'un haberine göre, 30 Kasım’da yapılan kurul toplantısında alınan kararla serbest tüketici limiti 2018 için 2 bin kWh’a düşürüldü. Böylece, 3 milyon 661 bin elektrik abonesi daha serbest tüketici olma hakkını kazandı ve serbest tüketici hakkına sahip toplam abone sayısı 13 milyon 232 bin 593’e ulaştı.

Mevzuata göre serbest tüketicilere, üretim ve tedarik lisansı sahibi şirketler elektrik enerjisi satışı yapabiliyor. Serbest tüketici, tedarikçisini serbestçe belirleyerek imzaladığı ikili anlaşma kapsamında elektrik enerjisi satın alabiliyor. Burada fiyatlama, tüketici ile satıcı arasıdaki anlaşmaya bağlı olarak limitleme olmadan gerçekleşiyor. Tüketiciler böylece çeşitli indirim ve avantajlardan yararlanabiliyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler