1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik faturasına kaçak bedeli eklenmesin

Elektrik faturasına kaçak bedeli eklenmesin

Enerji Günlüğü - Tüketiciler Genel Başkanı Nazım Kaya, Türkiye'de vatandaşların 6 milyar değerinde elektrik tükettiğini ancak 10 milyar tutarında...

Elektrik faturasına kaçak bedeli eklenmesin

Enerji Günlüğü - Tüketiciler Genel Başkanı Nazım Kaya, Türkiye'de vatandaşların 6 milyar değerinde elektrik tükettiğini ancak 10 milyar tutarında fatura ödediğini öne sürdü. Kaya, tüketicilerin kayıp-kaçak bedeli gibi ek kesintiler nedeniyle fazladan para ödediğini savundu:''Kayıp-kaçak bedeliyle vatandaşın sırtından bu paralar alınıyor. Bu zulmün sona erdirilmesi gerekiyor. Bunun için de elektriğe uzun bir süre zam yapılmaması lazım. Ancak bu şekilde telafi edilebilir''.

Tüketicilerin faturalarına yansıyan bu tür kesintilerden kurtulması gerektiğini vurgulayan Kaya şöyle konuştu:"Bu konuda artık bir çalışma yapılmalı ve kayıp-kaçak bedeli ile TRT payının elektrik faturalarından çıkarılması gerekir. Vatandaş, tükettiği elektriğin neredeyse iki katını ödüyor. Türkiye'de vatandaşlar 10 milyar lira civarında elektrik faturası ödedi. Fakat bunun asıl değeri en fazla 6 milyar lira. Vatandaşımız kaçakçının suçunu da ödediği için bu miktar yükseliyor. TRT'nin payını da ödüyor.Bu çok büyük bir makas ve bir an önce gereği yapılmalı."

Önceki ve Sonraki Haberler