1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik hisselerinin şampiyonu Çan 2, ikincilik Aksa Enerji'nin

Elektrik hisselerinin şampiyonu Çan 2, ikincilik Aksa Enerji'nin

Borsa İstanbul’da işlem gören elektrik sektörü hisseleri yılbaşından bu yana ortalama yüzde 93.43 değer kazandı. Çan 2 Termik birinci, Aksa Enerji ikinci.

Elektrik hisselerinin şampiyonu Çan 2, ikincilik Aksa Enerji'nin

Enerji Günlüğü - Borsa İstanbul’da halen 21 elektrik sektörü hissesi işlem görüyor. Bunlardan üçünü, bu yıl içinde halka açılan Smart Güneş Teknolojileri, Concus Enerji ve Hun Yenilenebilir Enerji hisseleri oluşturuyor.  

Enerji Günlüğü’nün yaptığı hesaplamalara göre Borsa İstanbul’da işlem gören elektrik şirketi hisselerinin fiyatları bu yıl 15 Ağustos 2022 tarihi itibariyle çoğunlukla artış gösterdi. Yılbaşından bu yana Toplam 21 hisseden 18’i değer kazanırken, üç hisse değer kaybetti. Değer yitiren üç hisseden biri bu yıl halka açılan Concus Enerji olurken, diğer ikisi Esenboğa Elektrik ve Kartal Yenilenebilir Enerji olarak kayıtlara geçti. 

ÇAN 2 ŞAMPİYON, AKSA ENERJİ İKİNCİ

enerji-hisseleri-15082022.pngYılın başından bu yana gösterdikleri performansa göre yapılan sıralamada en yüksek artışı yüzde 489 ile Çan 2 Termik Santrali’nin [CANTE] sağladığı dikkat çekti. İkinci sırada ise yüzde 203’lük getiri sağlayan, Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da elektrik üretim tesisleri işleten Aksa Enerji hisseleri [AKSEN] yer alırken, yüzde 201’lik performansıyla ODAŞ Elektrik yer aldı. 

NATURELGAZ BEŞİNCİ, SMART ALTINCI  

Borsa İstanbul’da hisseleri en çok yükselen şirketler listesinin dördüncü sırasında hidroelektrik santralleri işleten Ayen Enerji yer alıyor. Beşincilik, yüzde 135’lik getirisiyle Naturelgaz’a ait. Çiçeği burnunda Borsa İstanbul hisselerinden, güneş enerjisi ekipmanları üreticisi Smart Güneş Teknolojileri ise yüzde 121’lik değer artışıyla altıncı durumda. 

FİYATLARI DÜŞEN HİSSELER  

Borsa İstanbul’daki elektrik sektörü hisselerinden üçü yılbaşından bu yana değer yitirdi. Bunlardan biri 20 Nisan 2022 tarihinde Borsaya açılan ve yüzde 14.12 değer yitiren Concus Enerji hisseleri. Kartal Yenilenebilir Enerji yüzde 3.44 değer yitirirken, Esenboğa Elektrik ise yüzde 0.20 geriledi. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler