1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik kesildiğinde dahi asansör kullanılabilecek

Elektrik kesildiğinde dahi asansör kullanılabilecek

Enerji Günlüğü - Otis, elektrik kesildiğinde çalışabilen ve çok az enerji harcayan yeni bir asansör geliştirdi.Asansör markası Otis, yüzde 81 daha...

Elektrik kesildiğinde dahi asansör kullanılabilecek

Enerji Günlüğü - Otis, elektrik kesildiğinde çalışabilen ve çok az enerji harcayan yeni bir asansör geliştirdi.

Asansör markası Otis, yüzde 81 daha verimli ve elektrik kesintilerinde dahi çalışabilen ‘Gen2 Switch’ adlı yeni bir ürün geliştirdi.

Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren, kendi elektriğini üreten asansör ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Asansörünüz ‘Gen2 Switch’ ise elektrik kesildiğinde dahi yolculuğunuza güvenle devam ediyorsunuz. Üstelik, yeni nesil asansör saç kurutma makinesinden daha az enerji harcıyor” dedi.

ARTIK YOLCULUĞUNUZA GÜVENLE DEVAM EDEBİLİRSİNİZ

Sürdürülebilirlik yaklaşımlarının bir yansıması olan ‘Gen2 Switch’in, geleneksel asansörlerden yüzde 81 daha verimli olduğunu vurgulayan Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren, “Yeni nesil asansörlerin en güzel örneklerinden biri olan ‘Gen2’ kayış sistemli ve makine dairesiz asansör, Otis Türkiye’nin ana ürünüdür. ‘Gen2 Switch’, elektrikler kesildiğinde ulaşımı sorunsuz sürdürmek üzere tasarlandı. Bu özelliğiyle piyasadaki tek akülü asansör olma özelliği taşıyor. Aküsü sayesinde elektrikler kesildiğinde dahi 100 defa daha çalışma kapasitesine sahip olan ‘Gen2 Switch’ asansörler, yüksek enerji sarfiyatı ve asansörde kalma korkusunu geride bırakıyor. Saç kurutma makinesi kadar elektrik kullanan ve hareket ettikçe açığa çıkan enerjiyi elektrik olarak depolayan ‘Gen2 Switch’ asansörleri günümüzün en yenilikçi özelliklerine sahip” diye konuştu.

ELEKTRİK KESİNTİSİNDE 100 KEZ DAHA KULLANILAN ASANSÖR

11 kata kadar olan binalarda rahatlıkla kullanılabilen ‘Gen2 Switch’in konutlar için çok uygun bir asansör olduğunu belirten Özgür Aren, şunları söyledi: “Asansörün tüm sistemiyle, montajı da çok kolay. Çoğu binada yedek merdiven boşluğu kolayca ‘Gen2 Switch’ asansöre dönüştürülebiliyor. Bu asansör için özel bir güç kaynağına, makine dairesine, kontrol odasına ihtiyacınız yok. Tüm sistem hızla kuruluyor ve sonra sadece fişi prize takılıyor. Kullanıcılara, özellikle konut almadan veya ofis kiralamadan önce güvenlik ve enerji tasarrufu için binalarındaki asansörü tanımalarını tavsiye ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler