1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik kesintileri SMS ve e-posta ile bildirilecek

Elektrik kesintileri SMS ve e-posta ile bildirilecek

Enerji Günlüğü - Tüketicinin talep etmesi durumunda elektrik kesintileri, bunun ne kadar süreceği gibi tüm bilgiler müşterilere SMS ve elektronik posta...

Elektrik kesintileri SMS ve e-posta ile bildirilecek

Enerji Günlüğü - Tüketicinin talep etmesi durumunda elektrik kesintileri, bunun ne kadar süreceği gibi tüm bilgiler müşterilere SMS ve elektronik posta ile atılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından düzenlenen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre, artık tüketicinin talep etmesi durumunda elektrik kesintileri, bunun ne kadar süreceği gibi tüm bilgiler müşterilere SMS ve elektronik posta ile atılacak.

ABONELİK İÇİN KİŞİSEL BİLGİLER İSTENEMEYECEK

13 milyar dolara özel sektöre geçen elektrik dağıtım şirketlerinde 34 milyon aboneyi yakından ilgilendiren düzenleme ile ayrıca elektrik abonesi olmak için kimlik fotokopisi, ikametgâh belgesi, tapu fotokopisi, kira sözleşmesi gibi bilgilerin istenmesi de tamamen yasaklandı.

ÇAĞRI MERKEZLERİ 24 SAAT AÇIK OLACAK

Tüm elektrik dağıtım şirketlerinin çağrı merkezleri 7 gün 24 saat çalışmak zorunda olacak. Merkezlere gelen şikâyetler değerlendirilerek en geç 15 günde müşterilere yazılı dönüş yapılacak. Artık elektrik aboneliği başvuruları internet üzerinden ya da kayda alınmak suretiyle telefonla yapılabilecek. Ayrıca, mümkün olması halinde, elektrik abone sözleşmeleri elektronik imza ile de yapılabilecek. Şirketler artık sayaç değişimlerinde müşterilerden para talep edemeyecek ve tüm maliyetler ilgili dağıtım şirketi tarafından karşılanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler