1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik kesintileri Venezuela Enerji Bakanını değiştirdi

Elektrik kesintileri Venezuela Enerji Bakanını değiştirdi

Venezuela Enerji Bakanı emekli General Luis Motta Dominguez’in yerine, elektrik mühendisi Igor Gavidia Leon getirildi.Venezuela Devlet Başkanı...

Elektrik kesintileri Venezuela Enerji Bakanını değiştirdi

Enerji Günlüğü - Venezuela Enerji Bakanı emekli General Luis Motta Dominguez’in yerine, elektrik mühendisi Igor Gavidia Leon getirildi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkenin tamamını etkileyen elektrik kesintileri devam ederken Enerji Bakanını değiştirdi. Ağustos 2015’ten bu yana Bakanlık görevini yürüten emekli General Luis Motta Dominguez’in yerine, mühendis Igor Gavidia Leon getirildi. 

Yeni Bakan, devlete ait olan Corporacion Electrica Nacional’ın (Corpoelec) başkanlığını da yapacak. Gavidia Leon, ülkenin en büyüğü olan Guri hidroelektrik santralinin bulunduğu Guayana bölgesinde elektrik üretiminden sorumlu olan Electrificacion del Caron’nin başkanlığını yapıyordu.

Maduro, Leon’un göreve getirilmesini, “Elektrik endüstrisinde 25 yıllık deneyimi olan, çeşitli sorumluluklara sahip bir elektrik mühendisi Igor Gavidia Leon’u bu göreve atamaya karar verdim” diyerek açıkladı. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler