1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Elektrik kesintilerine kızdı kendi elektriğini üretti

Elektrik kesintilerine kızdı kendi elektriğini üretti

Enerji Günlüğü – Van’da bir vatandaş elektrikte sık sık kesintiye giden VEDAŞ’a kızıp güneş enerjisinden kendi elektriğini üretmeye başladı.Van’da...

Elektrik kesintilerine kızdı kendi elektriğini üretti

Enerji Günlüğü – Van’da bir vatandaş elektrikte sık sık kesintiye giden VEDAŞ’a kızıp güneş enerjisinden kendi elektriğini üretmeye başladı.

Van’da esnaflık yapan Faruk Sarı isimli vatandaş elektriklerin sık sık kesilmesine sinirlenip evinin çatısına kurduğu güneş paneli ile kendi elektriğini üretmeye başladı.

Sarı konuyla ilgili olarak,“Van ve Türkiye’de sürekli elektrik kesintisi meydana geliyor. Kesilen elektriklerden dolayı eve küçük bir jeneratör aldım. Biliyorsunuz dünyanın en pahalı benzini Türkiye’de. Jeneratöre benzin yetiştiremiyorduk. Bunun altından kalkmak için daha önce kafamda tasarladığım güneş enerjisini faaliyete sokmayı düşündüm. Güneş panelini internette yaptığım araştırma sonucu aldım. Bu sistemi kendi tasarım ve kendi fikrimle yaptım ve verimini de aldım. Bu sistem 9 amperlik 2 kuru batarya ile çalışıyor. Bunların jel bataryaları var; daha iyi ve verimlidir. Onlar pahalı olduğu için şu an kuru batarya ile devam ediyorum. Bunların yanında elektriği 209’dan 220’ye çeviren bir inverter ve ana kart var. Güneş panelinden gelen elektriği akülere verir ve aküler dolduktan sonra geri dönüş yapmaz. Otomatikman devreyi kapatır. Bu sistemle 26 vatlık 20 tanene ampul yakıyor. Bunların yanı sıra güneş enerjisi ile dolan akülerimiz televizyonu yaklaşık 4 saat çalıştırır” dedi.

Kaynak: solarbaba

 

Önceki ve Sonraki Haberler