1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik kesintilerinin nedenini polis araştıracak!

Elektrik kesintilerinin nedenini polis araştıracak!

Enerji Günlüğü - Günlerdir devam eden elektrik kesintilerine yol açan iletim hattı arızalarının sabotaj olabileceği ihtimali üzerine inceleme başlatıldı. Enerji...

Elektrik kesintilerinin nedenini polis araştıracak!

Enerji Günlüğü - Günlerdir devam eden elektrik kesintilerine yol açan iletim hattı arızalarının sabotaj olabileceği ihtimali üzerine inceleme başlatıldı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Marmara Bölgesi’nin kuzeyinde yaşanan kar yağışı ve fırtınanın, Anadolu’dan gelen ve İstanbul’u besleyen iletim hatlarında meydana getirdiği arızaların giderilmesine yönelik çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtildi. 

DÖRT DİREK YIKILDI, 69 KULE KIRILDI, KOPTU

Açıklamaya göre Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) ekiplerinin dört grup halinde toplam 164 kişi ile arızaların onarımı için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalar sonucunda, 7 hat boyunca 4 adet 20x80 metre boyutlarındaki direğin tamamen yıkıldığı, 69 adet direk üstü kulenin kırıldığı ve koptuğu tespit edildi. 

EMNİYET İLE KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Bu boyutlarda bir hasarın neden kaynaklandığına ilişkin de araştırma çalışmaları başlatıldığına değinilen açıklamada, “Düzenli bakımları yapılan ve bazıları çok yakın zamanda yenilenen bu hatlarda, bu boyutlarda bir hasarın nasıl oluştuğu ile ilgili tüm ihtimaller üzerinde durulmaktadır. Bu çerçevede Bakanlık birimlerimizin çalışmalarınınyanında, hasarın neden kaynaklandığını tespit etmek için Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile koordineli bir inceleme başlatılmıştır” denildi. 

ELEKTRİK KESİNTİLERİNİN PERDE ARKASI! MEHMET KARA'NIN YAZISI

 

Önceki ve Sonraki Haberler