1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik kesintisi K. Kore’yi kara trene döndürdü

Elektrik kesintisi K. Kore’yi kara trene döndürdü

Enerji Günlüğü - Kuzey Kore, sık yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle kara trenlere geri döndü.Kuzey Kore’de birçok bölgede kara trenler yeniden raylara...

Elektrik kesintisi K. Kore’yi kara trene döndürdü

Enerji Günlüğü - Kuzey Kore, sık yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle kara trenlere geri döndü.

Kuzey Kore’de birçok bölgede kara trenler yeniden raylara indi. Kuzey Kore, son zamanlarda sık yaşanan elektrik kesintilerin demir yolu ulaşımını aksatmaması için kömürle ve odunla çalışan kara trenlere geri döndü. Tüm ülkede elektrikle çalışan trenlerin kullanıldığı demir yollarına kara trenlerin eklendiği bildirildi.

Savaş zamanında ve acil durumlarda kullanılan içten yanmalı motora sahip kara trenlerin Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang ile Çin sınırına yakın Tumen Nehri istasyonu arasında kullanıldığı ifade edildi. Adını vermek istemeyen bir kaynak tarafından verilen bilgiye göre, Şubat ayından bu yana kullanılmakta olan kara trenler ile aradaki mesafe 10 ila 20 günden iki güne düştü.

Aynı zamanda Kuzey Kore'nin Kuzey Bölgesi olan Chagang'da bulunan Sinuiju şehrinde Huichon şehrine ulaşımın da kara trenler ile sağlanmakta olduğu ifade edildi.

Kuzey Kore’de elektrik enerjisinin büyük bir çoğunluğu hidroelektrik santrallerinden sağlanıyor. Ülkede çok kaliteli kömürler çıkıyor olsa da, bu kömürler yurt dışına ihraç ediliyor. Kuzey Kore’de hali hazırdaki termik santrallerin pek aktif kullanılmaması dikkat çekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler