1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik krizi Venezuela'da tatil getirdi

Elektrik krizi Venezuela'da tatil getirdi

Enerji Günlüğü – Venezuela yaşadığı elektrik krizi nedeniyle tasarruf amacıyla iki aylığına kamuda tatil günü sayısını üçe çıkardı. BBC'nin...

Elektrik krizi Venezuela'da tatil getirdi

Enerji Günlüğü – Venezuela yaşadığı elektrik krizi nedeniyle tasarruf amacıyla iki aylığına kamuda tatil günü sayısını üçe çıkardı. 

BBC'nin haberine göre, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, tasarruf sağlayabilmek için gelecek iki ay boyunca kamu çalışanları için Cuma günlerinin resmi tatil olacağını duyurdu. 

Maduro konuşmasında tüm Venezuelalılara da seslenerek elektrik tüketimini azaltmalarını ve tasarruf yapmalarını istedi. 

MUHALEFETTEN EKONOMİ UYARISI

Güney Amerika ülkesi Venezuela'da muhalefetten konu ile ilgili tepki geldi. Muhalefet, zaten zor bir dönemden geçen ekonominin  haftalık tatillerin 3 güne çıkarılmasıyla daha da yavaşlayacağı konusunda hükümeti uyardı. 

Latin Amerika'nın en büyük eletrik tüketicisi olan Venezuela'da kuraklık nedeniyle elektriğinin yüzde 70'ini ürettiği HES'lerde randımanın düşmesi haftalardır devam eden enerji sıkıntılarına yol açtı. Günlük hayatı olumsuz etkileyen periyodik elektrik kesintileri yaşanıyor. Ayrıca ülkedeki elektrik kullanımının yüzde 40'ının kayıp kaçak elektrik kullanımı olduğu tahmin ediliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler