1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik lisansı sahiplerine üç ay ek süre

Elektrik lisansı sahiplerine üç ay ek süre

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), önlisans ve üretim lisansı sahiplerinin süreli yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için 3 ay ek süre tanıdı. 

Elektrik lisansı sahiplerine üç ay ek süre

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), önlisans ve üretim lisansı sahiplerinin süreli yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için 3 ay ek süre tanıdı.  

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), mücbir sebep olarak kabul edilen salgın hastalık nedeniyle, önlisans ve üretim lisansı sahibi tüzel kişiliklerin süreli yükümlülüklerinin sürelerini 3 ay sonraya öteledi. 

Bu kapsamda 10 Mart 2020 tarihinde veya sonrasında günü gelen veya gelecek olan ancak ötelenen yükümlülük süreleri aşağıdaki gibi sıralandı. 

  • Önlisans süreleri ile üretim lisansı kapsamında inşaat öncesi dönem ile inşaat dönemi ya da Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin Geçici 15. maddesi kapsamındaki yükümlülük erteleme süreleri, 
  • Önlisans ve üretim lisansı tadil işlemleri kapsamında belirlenen yükümlülüklere ilişkin süreler,
  • Birleşme veya bölünme işlemleri kapsamında belirlenen yükümlülüklere ilişkin süreler, 
  • Eskisinin devamı mahiyetinde üretim lisansı verilmesi kapsamında belirlenen yükümlülüklere ilişkin süreler,
  • Önlisans veya lisans başvuruları kapsamında gerekli bilgi ve belgelerin tamamlanması için verilen süreler,
  • Yönetmeliğin 18 maddesinin ikinci fıkrası kapsamında yapılması öngörülen başvurulara ilişkin süreler.

LİSANSSIZLARIN SÜRELERİ DE ERTELENDİ
Ayrıca Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında kurulması öngörülen üretim tesislerinden, bağlantı anlaşması süresi 10 Mart 2020 tarihinde veya sonrasında sona eren veya sona erecek olan gerçek ve tüzel kişilerin söz konusu süreleri; sona erme tarihinden itibaren geçerli olmak ve bir defaya mahsus olmak üzere, herhangi bir işleme gerek olmaksızın 3 ay süreyle uzatıldı. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler