1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik mevzuatında Batı Afrika ile işbirliği

Elektrik mevzuatında Batı Afrika ile işbirliği

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile Batı Afrika Ekonomik Topluluğu Elektrik Düzenleme Kurumu (ERERA) arasında işbirliği mutabakat...

Elektrik mevzuatında Batı Afrika ile işbirliği

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile Batı Afrika Ekonomik Topluluğu Elektrik Düzenleme Kurumu (ERERA) arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 13. Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı'na katılmak için geldiği Bakü'de, ERERA Başkanı El-Hacı İbrahima Thiam ile bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından iki kurum arasında elektrik düzenlemeleri alanında işbirliği yapılmasını öngören mutabakat zaptına imza atıldı.

KURUMSAL KAPASİTELER GÜÇLENDİRİLECEK

EPDK Başkanı Yılmaz, Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanı Alparslan Bayraktar'ın da hazır bulunduğu toplantıdaki konuşmasında, işbirliğinin kapsamının bilgi, deneyim, uzmanlık paylaşımı ve değişimini içerdiğini söyledi. Tarafların ilgi alanında olan etkinliklere ilişkin bilgilendirme ve taraflarca yürütülen etkinliklerin desteklenmesinin de işbirliği kapsamında olduğunu anlatan Yılmaz, kurumsal kapasitelerin güçlendirilmesinin ve ortak etkinlikler düzenlenmesinin de öngörüldüğünü ifade etti.

İLERLEME KENDİ BAŞINA KAYDEDİLMEZ

Yılmaz, Türkiye'nin enerji piyasasının son 12 yılda serbestleşme yönünden büyük ilerleme kaydettiğini aktararak, "İlerlemenin kendi başına kaydedilmesi mümkün değil. Biz bu süreçte, başta AB kurumları olmak üzere içerisinde bulunduğumuz işbirlikleri aracılığıyla hem çok şey öğrenerek bunları kendi düzenlemelerimize yansıttık hem de bulunduğumuz ortamlara önemli katkılar sağladık. ERERA ile iş birliğimizi de tek taraflı bilgi ve tecrübe paylaşımından ziyade, birlikte öğrenme ve gelişme yönünde ortaya konulmuş güçlü bir irade olarak görüyoruz. ERERA bünyesindeki dost Afrika ülkelerinin bizim için ayrı bir yeri var. İmzaladığımız bu mutabakat zaptı, hükümetimizin Afrika'ya yönelik ilgisinin ve desteğinin açık bir tezahürüdür." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler