1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik Mühendisleri`nden çocuklara 23 Nisan hediyesi

Elektrik Mühendisleri`nden çocuklara 23 Nisan hediyesi

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), cep telefonu, bilgisayar ve televizyon gibi cihazların zararlarından korunmayı çocuklara eğlenceli...

Elektrik Mühendisleri`nden çocuklara 23 Nisan hediyesi

Enerji Günlüğü - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), cep telefonu, bilgisayar ve televizyon gibi cihazların zararlarından korunmayı çocuklara eğlenceli şekilde öğreten bir kitap yayınladı. Kitap, sınıf öğretmenlerinin başvurusuyla ücretsiz dağıtılacak.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Prof. Dr. Süleyman Daşdağ‘ın çocuklara yönelik olarak yazdığı "Hey Çocuklar! Dalgalarla Dalga Geçmeyin" adlı eserini 23 Nisan‘da yayımladı. Çocukları özellikle cep telefonu, bilgisayar, televizyon gibi elektronik cihazların zararlı etkilerinden korunmayı eğlendirerek öğreten kitap, EMO tarafından sınıf öğretmenlerinin başvurusu ile ücretsiz olarak dağıtılacak.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı'nda görev yapan Prof. Dr. Süleyman Daşdağ'ın elektromanyetik alanların (iyonlaştırıcı radyasyonlar, iyonlaştırmayan radyasyonlar, cep telefonları ve baz istasyonları, oldukça düşük manyetik alanlar) biyolojik etkileri konusunda çok sayıda bilimsel yayınları, makaleleri bulunuyor. Daşdağ bu konuda çeşitli konferanslar da verdi.

KENDİ ALANINDA DÜNYADA BİR İLK

Kitabın önsözünde, elektrik alanlar, manyetik alanlar, iyonlaştıran veya iyonlaştırmayan ışınların sağlık üzerine etkilerine ilişkin ilginin her geçen gün artığına dikkat çeken Daşdağ, kitabının en önemli farkının, "çocuk sağlığı ve elektromanyetik kirlilik konusunda, belki de dünyanın ilk kitap olması" olduğunu kaydediyor. Ebeveynlerin büyük bir bölümünün, çocukların cep telefonları, bilgisayarlar gibi elektronik cihazlara aşırı bağımlılığından şikâyetçi olduğunu vurgulayan Daşdağ, sağlıklı nesiller için duyarlılığı artırmak gerektiğini belirtiyor.

KİTAP EBEVEYNLERE DE YARDIMCI OLACAK

Kitap "Elektromanyetik kirlilik ve sağlık" konusundaki temel bilgileri olabildiğince oyunlaştırarak, çocuklara aktarmayı hedefliyor. Kolay anlaşılabilir bir dille hazırlanan kitap, nelerden ne kadar endişe edilmesi gerektiğine çocukların veya ebeveynlerin karar verebilmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Karikatürlere de yer verilen kitapta, "elektrik", "manyetik alan" konularındaki temel bilgileri aktardıktan sonra, sağlık üzerindeki etkileri değerlendiriliyor. Çocuklara elektromanyetik alan oluşturan cihazlara en fazla ne kadar yakınlaşmaları gerektiğinin öğretildiği kitapta, hikayelerle cep telefonu, baz istasyonu, televizyon, bilgisayar gibi cihazların doğru ve yanlış kullanımları şekillerle anlatılıyor. Elektromanyetik alanların yanı sıra güneşten yayılan ultraviyole ışınlarına ilişkin de uyarıcı bilgilere yer verilen kitapta, korunma yolları da anlatılıyor.

EMO tarafından yayımlanan kitap öğrencilere 23 Nisan hediyesi olarak ücretsiz olarak sunulacak. Kitaplar, sınıf öğretmenlerinin [email protected] adresine yapacakları başvurusu ile stok imkanları kapsamında öğrencilere dağıtılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler