1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik müteahhitleri fiyat farkı alma garantisi istedi

Elektrik müteahhitleri fiyat farkı alma garantisi istedi

Enerji Günlüğü - Elektrik Müteahhitleri Derneği Başkanı Metin Demiryürek, fiyat farkı talep edecek yüklenicilerin, dağıtım şirketlerinin insafına bırakıldığını öne sürdü, asgari fark ödemesi talep etti.

Elektrik müteahhitleri fiyat farkı alma garantisi istedi

Enerji Günlüğü – Fiyat artışlarının yol açtığı iş bitirme maliyetleri farkını alamadığı için iflasın eşiğine gelen elektrik müteahhitleri, EPDK’nın “fark ödenebilir” yönündeki kararını yetersiz buldu.

Elektrik Müteahhitleri Derneği Başkanı Metin Demiryürek, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun, elektrik dağıtım şebekesi yatırımlarını üstlenen müteahhitlik firmalarına fiyat farkı ödenebileceğine yönelik kararını Enerji Günlüğü’ne değerlendirdi. EPDK kararlarıyla fiyat farkı ödenmesinn önü açılmış gibi görünse de, fiyat farkı talep edecek yüklenicilerin, dağıtım şirketlerinin insafına bırakıldığını savundu. 21 elektrik dağıtım şirketinin birbirlerinden farklı uygulamalara sahip olduğunu, bu konuda genel bir mutabakat sağlanmasının zor olacağını vurgulayan Demiryürek, “Devletin kaynak sağlamadığı fiyat farkını, dağıtım şirketlerinin cebinden karşılamak istememeleri de büyük sorunlara neden olacaktır” dedi.

ASGARİ FARK ÖDENMELİ, FAZLASI PAZARLIK KONUSU EDİLMELİ

Fiyat farkı uygulamayan şirketlere herhangi bir yaptırım olup olmayacağının belirsiz olduğunu kaydeden Demiryürek şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanının onayladığı genel fiyat farkı kararnamesinde zaten belli olan formül ve hesaplamanın tekrar bir mutabakata bağlanması gereksiz. Olması gereken minimum fiyat farkı kararnamesindeki hesaplama ile bulunacak fiyat farkının ve karşılıklı mutabakat ile fazlasının ödenmesinin sağlanması.”

Mehmet KARA – Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler