1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik piyasası dağıtım ve tedarik lisanslarına ilişkin tedbirler belirlendi

Elektrik piyasası dağıtım ve tedarik lisanslarına ilişkin tedbirler belirlendi

EnerjiGünlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasasında Dağıtım ve Tedarik Lisanslarına İlişkin Tedbirler Yönetmeliği Taslağı'nı...

Elektrik piyasası dağıtım ve tedarik lisanslarına ilişkin tedbirler belirlendi

EnerjiGünlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasasında Dağıtım ve Tedarik Lisanslarına İlişkin Tedbirler Yönetmeliği Taslağı'nı görüşlere açtı.

Görüşlere açılan Yönetmelik Taslağına ilişkin görüşler, 17 Haziran 2013 tarihine kadar sunulabilecek. EPDK, Taslağa ilişkin görüş, öneri ve tekliflerin, [email protected] adresine e-pota olarak veya yazılı olarak EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı'na gönderilmesini istedi.

6446 sayılı Kanun kapsamında hazırlanan Yönetmelik Taslağı ile elektrik piyasasında dağıtım veya görevli tedarik şirketinin tedarik lisansının iptal edilmesinin gerekli hale gelmesi durumunda, Kurul tarafından yapılacak işlemler ve alınacak önlemler belirlendi. Şirketlerin, yükümlüklerini kabul edilemeyecek düzeyde aksatması, faaliyetlerin niteliğinin düşmesi, mevzuata aykırılık tespit edilmesi, şirketlerin acze düşmesi, gerçek dışı belge sunulması, lisans verilmesine esas olan şartların lisansın yürürlüğü sırasında ortadan kalkması gibi durumlarda dağıtım ve tedarik lisansları iptal edilecek.

Lisansların iptali ardından şirketlerin Kurul üyeliklerine atama yapılacak, TEDAŞ'a lisans verilecek ve bu süre içinde kamu kuruluşları ile işbirliği yapılarak hizmet alımı da yapılabilecek. Bu sırada dağıtım hizmeti için yeniden ihale yapılması için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bir yıl içinde yeniden ihale yaparak, sonuçlandıracak.

İŞTE GÖRÜŞ VE ÖNERİLERE AÇILAN TASLAK METİN...

Önceki ve Sonraki Haberler