1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği tamam!

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği tamam!

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul) Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'ni kabul etti. Ön lisans başvuruları kolaylaştı. Enerji...

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği tamam!

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul) Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'ni kabul etti. Ön lisans başvuruları kolaylaştı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Elektrik Piyasası Yönetmeliği'nin Kurul tarafından kabul edildiğini twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Dün Kurul'da görüşmeleri tamamlanarak karara bağlanan Yönetmeliğin bugün Resmi Gazete'ye gönderildiğini belirten Köktaş, "Yönetmelik başvuru, inceleme ve değerlendirme, önlisans ve lisans süreçlerinin tamamını içeriyor. Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'ndeki geçici maddelerle mevcut başvuru ve devam eden işlemler yeni kanuna uyumlu hale getirilmiştir" dedi.

YÖNETMELİĞİN ADI TASLAKTAN FARKLI

Yönetmeliğin adı taslaktakinden farklı oldu. Taslakta yönetmeliğin adı, lisans ve önlisans yönetmeligi olarak geçiyordu. Ancak Kurul, "lisans yonetmeligi"ni uygun gördü.

KURGU DEĞİŞTİ, İŞLEMLER KOLAYLAŞTI

Taslağa göre, önlisans almak için yatırımcıların şu an lisans almak için gerekli tüm belgeleri alması gerekiyordu. Ancak yönetmeliğin kabul edilen halinde kurgu değişmiş durumda.

Kabul edilen yönetmeliğe göre, lisans için gerekli tüm belgelerin başvuru sırasında verilmesi gerekmiyor. Ön lisans süreci daha da kolaylaştırılmış durumda.

BAKANLIK VE EÜD'ÜN GÖRÜŞLERİ DİKKATE ALINDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da taslağa ilişkin görüş bildirirken, bu konuda "kanun ile uyumsuzluk" olduğu yönünde görüş bildirmişti. Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) gibi kuruluşlar da o kadar belgenin, ilk aşamada alınamayacağını dile getirmişti. 

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE HEM KOLAYLIK HEM HIZ

Önceki ve Sonraki Haberler